1:a advent

Efter fyra dagars förkylning och ett värkande huvud, vaknade jag upp i morse pigg och alert. Termometern visade på minus 10 grader och det var klart, frostigt och fint ute. Det blev att fylla en termos med kaffe och dra ut i vida världen, närmare bestämt till en av norrbottens äldsta bevarade träbroar vid lillpiteälven, sågforsbron. Det blev en skön promenad i det kylslagna vädret, uppskattat av bådehund, matte och husse. Dessutom var det mycket vackert där.
Efter den härliga utflykten åkte vi till Jonny och fick oss glögg och pepparkakor. Kvällen ska nu avslutas med saffranssnurror och en god kopp kaffe!



Vackert, eller hur?


Stalker

Jag har en "stalker". Hon följer för det mesta mig överallt när hon inte är ute eller sover. Ibland är det ganska störande, tex.när man ska läsa tidningen och hon lägger sig på den eller när man äter och hon också ska vara med. För det mesta är det trevligt, man slipper vara ensam vid disken och i tvättstugan. Snart verkar det också komma "stalkerungar". Är det någon som är intresserad?

 Ugly Betty


Stereo

Vi har fått den nya stereon. Nu är den installerad och upphängd i köket. (tyvärr Frida och Hanna så blev det så!) Nu ska det poppas julskivor! Och lösas melodikryss på lördagar.


Adventfint

Det har varit lite dåligt med bloggandet sista dagarna. På grund av att dygnet har nog så få timmar ibland. Förberedelser inför 1:a advent, konsert och "New moon" på bio har gjort att kvällarna varit alldeles för korta. I kväll har jag i alla fall pyntat klart, så nu blir morgondagens kväll hel-ledig och ska avnjutas med glögg och pepparkakor.



Ganska mysigt, eller hur?


Snabbinlägg

Ett snabbt inlägg så här på morgonsidan bara för att jag var så nyfiken. Tack Kajsa för att du fixat till min blogg. Jag är helt klart nöjd! Jättesnyggt!
Var ju och såg och framförallt lyssnade på Winnerbäck igår. Bilder (om det blev några) och fler kommentarer om detta kommer förhoppningsvis senare. Det är mycket nu!

Helgen....

...gick som vanligt alldeles för fort. Gårdagen bestod av, ingen sovmorgon eftersom eleverna fått en beställning så vi var tvungna att åka till skolan, koka kaffe och fixa leverans. Var sen och handlade mat, (varför är det jämt slut?) och var på ett snabbesök hos mor. Skulle åka hem och titta på skidor i lugn och ro, trodde jag! Besök av Simon o Sara med co. Mer besök av Anders o Frida, matlagning, skjuts av Alex, Mama Mia på dvd, hämtning av Alex och så, hips, vips hade lördan gått.
Söndag med strålande sol inbjöd till en promenad med sambo och hund på valsberget. Härligt, härligt! efter lång tid med gråväder. Sen blev det städning för hela slanten. Tänkte göra bort det tråkiga nu, då behöver man bara plocka fram julpyntet i slutet av veckan.
När jag städade upptäckte jag, att jag vill ha en ny musikspelare, den gamla ÄR gammal! Micke hade den när vi träffades och redan då hade den nog några år på nacken. Den har inte ens en CD-spelare och nu vill jag kunna poppa lite mer och lyssna på julmusik! Tror jag måste in på nätet ikväll och kolla vad som finns.



Visst borde jag få en ny?


Tack!

 



Tack Hasse för en jättegod middag!

Fick den stora äran tillsammans med resten av arbetslaget, att komma hem till Hasse på after work. Det blev mycket god mat (som han lagat själv!!) och trevligt prat. En superavslutning på veckan.


Lite tankar

Måste få beklaga mig lite. Jag är så sliten! Beror på att kl. ringer 5.30 varje morgon mån.-fre. Just nu är det kolsvart, blött och ruggigt ute på morgonen. Gillar egentligen mina tidiga morgonpromenader, men nu är det sugigt!
Det är sjukt mycket på jobbet just nu, förutom allt det vanliga så är det utvecklingssamtal, praktikbesök och många beställningar som UF-företaget ska fixa. Detta innebär oftast längre arbetsdagar, mer stress och minnesluckor.
När man sen kommer hem halvdöd så är det mat, disk, tvätt och allt annat som måste göras. Det ska också planeras och inhandlas mat, hållas kontakt med nära och kära, vilka man dessutom har dåligt samvete för att man inte riktigt hinner med. Jag önskar att dygnet hade fler timmar och/eller att jag fick dubbelt upp av energi. Ibland är jag så trött att när jag satt mig ner orkar jag nästan inte gå och lägga mig.
Men, men, tiden går ju fort, snart är det sommarlov!





Stugägare

Det verkar som om vi blir stugägare på ett av Sveriges kallaste ställen.

Projekt

Jag och Micke åkte iväg till Myrheden för att titta på ett hus som möjligen skulle kunna tänkas som stuga för oss. Det var onekligen ett trevligt ställe som tilltalade oss.Tyvärr hade ägaren blivit strandad utanför Skellefteå, bilen hade gått sönder. Han hade kallat in en reserv som visade oss runt och berättade lite om huset och tomten. Tyvärr fanns inte tillgång till någon nyckel så det gick inte att få se inne i huset. Åker nog dit i morgon också tittar och känns insidan lika bra som själva stället så kanske vi har ett projekt att jobba med och ett framtida fritidsställe.

Kvällen i kväll ska faktiskt ägnas åt umgänge med Alex som för en gångs skull inte ska spela dator med sina polare. Vi ska se "Die Hard 4.0" med den snygge Bruce Willis.

 

"Meningen med livet"

I veckan har jag har diskuterat om "meningen med livet" både på jobbet och med min dotter. Tydligen är det inte så självklart vad det är. För mig som har kommit en bit i livet känns det ganska självklart, men för de som är lite yngre så handlar det mycket om att söka svaret. Hur som helst så finns det nog inget givet svar. För mig är det när man känner sig tillfreds med sig själv, omgivningen och  kärlek till medmänniskorna.
Lägger ut en bild på Elly som också verkar tycka livet är ganska ok! Tror hon tänker;
" Fredag kväll, man får krypa upp i mattes soffa och ligga o ta upp hennes plats! Hoppas hon sitter länge vid datorn!"


Blommor och dekorationer

Min älskade arbetskamrat, Susanna gillar blommor och dekarationer av alla de slag. Hon lär eleverna allt från vackra servettvikningar o bordsdukningar till de "finaste" dekorationerna av allehanda slag. Tyvärr är ju inte alla hennes dekorationer uppskattade av mig och vår assistent, Karina. Men vi brukar låta henne hållas för husfridens skull. Idag plockade hon in några "så vackra grenar" som hon ställde på bordet. Vad tror du vi tycker? Vad tycker ni?

 

I love Mondays

De flesta gillar inte måndagar, men det gör faktiskt jag. Inte vet jag om det beror på att jag är utvilad efter helgen eller om själva jobbet på måndagar är roligare än andra dagar. Har nästan alla mina teoripass måndagar så jag tror inte det. Kanske beror det på att jag har många och olika lektioner och att jag jobbar bäst med lite press. Ja, inte vet jag men just måndagar har jag mest energi även efter arbetstid. Då kan det faktiskt hända att jag orkar göra något vettigt hemma också.
Men det är som sagt måndagar, ju längre veckan lider desto mindre energi får jag. Fredagar vill jag knappt prata om, då är jag halvdöd och i bästa fall orkar jag se Idol. (annars går ju reprisen på söndagar) I fredags hade jag dock ett vad med min sambo om att jag skulle orka vara uppe och se en repris på min favoritdeckare, "Mord i sinnet". Den räckte till 24.00. Som tur var somnade min älskade till så jag kunde faktiskt ta en liten "nap" under filmen. Vaknade precis till före honom och gjorde mig jättepigg så att han skulle tro att jag sett hela filmen. Det gav mig en valfri bok! Ibland är det lätt att vinna ett vad trots att man fuskar lite!:)


Snyggingar

Hittade det här fotot av Jonny och Elly. De är så söta, eller hur? Elly är så liten och gullig och Jonny så snygg, säger jag, trots att Jonny inte gillar hundar och att han inte vill ha mig som mamma. Patsy!!! Kommer aldrig att förlåta dig Jonny!


Recept

Eftersom många verkar vilja ha receptet på den goda kladdkakan med dajm skriver jag ner det här. Men som tidigare sagts det ÄR en riktig kaloribomb.

Kladdkaka med dajm i långpanna

9 dl socker (jag tog bara 7½ dl och det räckte)
6 ägg
4½ tsk vaniljsocker
3 krm salt
9-12 msk kakao
4½ dl vetemjöl
300 g smält margarin
2 dubbeldajm (hackade)

Gör så här:

Rör samman alla ingredienser till en jämn smet

Häll smeten på smörat bakplåtspapper i långpanna

Grädda i nedre delen av ugnen i 150-175 grader i ca 35 min.

När 10 min återstår av gräddningstiden strös dajmen på.

Grädda klart

Kakan är lättare att skära om den får svalna först.

Avnjut med en klick vispad grädde!

Snö

Vi har fått snö idag. Efter en lång tids mörker med regn och blåst och riktigt höstmörker har vi fått lite snö och ljus. Trots att det är blötsnö och inte riktig vintersnö så känns det så värmande och fräscht! Det blir en slags mys- julstämning.


Fredagsgott

Hittade ett nytt recept, kladdkaka med krossad dajm som jag bara var tvungen att provbaka. Det är inte någon smalkaka, utan istället en riktig kaloribomb. Men efter provsmakning av 5 personer kan sägas att den får högt betyg. Riktigt smarrig!


Ljus i höstmörkret

Vi har investerat i en ljuskruka. Jag som egentligen inte gillar vare sig blommor eller dekorationer tyckte den här var så himla snygg! Och den är ännu snyggare i verkligheten. Vad tycker ni?


Umgänge

I kväll har vi varit lite sociala för omväxlings skull. Åkte inte hem efter jobbet utan gick ut med familjen Larsson och åt kebabtallrik. Det var riktigt gott och väldigt trevligt. Efter maten gick vi upp till Jonny och drack kaffe och frossade av hans goda choklad cookies, surrade och surrade lite till. En riktigt rolig kväll!



Familjen Larsson (Hasse, Olov, Eva-Marie och Louise)


Helgbilder

Här kommer lite bilder från helgen.



Vi var på skidtävling på lördag....



...och på geocaching på söndag.



Vi letade skatt vid ett gammalt bruk...



...där det också fanns en gammal grävskopa.

Nu är det bara att ladda batterierna för en ny arbetsvecka!