Semester

Här kommer jag att jobba och tillbringa semstern, trädgården i Myrheden. Först ska jag bara vara hemma och umgås med Kajsa och hennes blivande man. Men på söndag bär det iväg!


Jag lever

Det har varit lite dåligt med tid för bloggning sista tiden på grund av flytt och allting. Nu har vi alla fall flyttat till stan och huset är till största delen tömt. Nu har jag också gått på semester så det ska väl bli lite lugnare takt när man inte jobbar också. Vi tog i alla fall ledigt i helgen och åkte upp till Myrheden. Det kändes välbehövligt och var så himla skönt. Arbetsdagarna har varit långa och stressfaktorn har legat högt sista tiden.Vår nya soffa står nu så fint i lägenheten.


Värsta, bästa dagen!

Vilken dag! Först och främst att som lärare, varje år få vara med om att se alla uppklädda, förväntansfulla studenter som nu går ut skolan. Det är bara så fantastiskt!
Dessutom Fotbolls-VM som också är en höjdare. Jag bara njuter!Jag måste ha varit värsta, bästa läraren som blir avtackad så här! :)


Resa

I kväll har vi bokat första delen av vår resa inför Kajsas och Marcus bröllop i Österrike. Vi har bokat resa till Munchen + 2 nätters hotell där, för att hinna träffa och umgås med Hanna och Karin innan vi drar vidare mot Österrike. Det var lättare sagt än gjort att få hotellrum i Munchen eftersom det är oktoberfest under just den tiden. ( men ändå kul att vi kan vara med på det!) Nu är det i alla fall gjort så nu återstår bara att fixa resa från Munchen till Österrike + boende där.Flyttstart

Nu har jag letat fram flyttkartongerna och börjat packa. Det känns skönt att få sätta igång men samtidigt lite vemodigt. Jag har bott i Svensbyn nästan hela mitt liv och/eller haft nära och kära här i byn. När vi nu flyttar finns det inga band som knyter mig här. Svensbyn kommer hur som helst alltid att ligga mig varmt om hjärtat och förhoppningsvis känner barnen likadant så jag hoppas att nån av dem kommer att bosätta sig i byn i framtiden.Utflykt

Matlagning ute i vackert väder tillsammans med klassen är inte helt fel. Det blev en heldag i Vistträsk och omgivningarna runt omkring.


Helgen som var och en Ny vecka

Efter en trevlig övernattning på hotell med SPA, middag och shopping i Skellefteå med våra avgångselever fick jag äntligen med mig Alex till Myrheden. Det blev riktigt trevligt fastän det inte finns någon dator där. Vi såg film och myste. Alex och Micke drog upp tre fina öringar som vi åt till middag igår.
I dag har alla HR-are varit hemma hos mig och spelat kubb och umgåtts och i morgon drar vi till Vistträsk för grillning och mer umgänge. Känns verkligen att det snart börjar närma sig sommarlov, det är bara lite värme vi saknar.


Soffpotatis

Ibland orkar man bara inte göra något. Den här veckan har varit en sån vecka. Det började bra i måndags med upprensning av rabatt och energiska tankar på allt som jag skulle ta tag i och hinna med under veckan. Det var i måndags det. Resten av veckan har jag mest legat på soffanefter jobbet och slötittat på TV, har inte ens orkat ta fram stickningen. Men faktiskt så har jag inte värst dåligt samvete för jag har mått gott i latheten. Och; det jag inte gör idag kan vänta till i morgon, eller nästa dag, eller nästa...


Diplom

Jag har, varken ni tror det eller ej, blivit godkänd i PIM-kursen! (Praktisk IT- och Mediakompetens) Den kurs som alla lärare måste gå och som jag har försökt slippa undan i flera år.
Nu har jag i alla fall ett diplom som bevis att jag faktiskt klarat en datakurs och kan göra både power point och videofilmer med ljud. Jag ska tala om att jag är ganska stolt.