Önskas:

Mer timmar på dygnet! Jag fattar inte! Nu är klockan snart "dags att gå och lägga sig" och jag har har inte tid!


Present

Jag fick en present idag av Kajsa som jag verkligen blev glad över. En liten turkos uggla som hon har virkat. Den är nästan lika fin som mina småfåglar i Myrheden. :)


Glad igen!

Var ju lite sur över att jag inte fick Läckbergs nya bok på utgivningsdagen, men det har gått över sen jag öppnade paketet. Det var ju en specialutgåva med ett bokomslag som inte är samma som i affärerna. Jättesnyggt och jag är inte så lite nöjd med boken. Dessutom efter ca. 30 sidor så är den ju bara så bra som bara Läckbergs böcker kan vara.MysfredagFredag kväll = bästa kvällen! Så här sliten är en hårt arbetande sambo kl. 17.30 efter pizza och två glas vin!
Faktum är att han har jobbat från 06.00 i går morse till 04.00 i morse. Han var inte hemma i Piteå förrän kl. 08.00 i morse.
De fick nämligen ett specialuppdrag, att hjälpa till där en man blivit dödad när han skulle riva en bro som rasade. Mannen hade blivit fastklämd vid broraset och omkommit och det gick inte att få loss honom. Därför var polisen tvungen att kalla in specialstyrkan! Det vill säga, Micke och co.
Det tog sin tid men gick slutligen bra och då är det ok att vara så här trött. Eller hur?


Äntligen...

...har Camilla Läcbergs nya bok kommit ut! Jag hade förbeställt den på adlibris och har väntat ändå sen i måndags på att få den i brevlådan, men icke! Igår fick jag då ett meddelande från posten att paketet inte gick in i vårt brevinkast så det hade åkt iväg till utlämningsstället. Därav förseningen.
Nu ska jag i alla fall gå och hämta den efterlängtade boken, och helgen är räddad! :)


Tid över

Det har varit mycket de här dagarna så jag har varken haft tid eller ork att sitta vid datorn efter jobbet. Hur som helst, ikväll är det inget speciellt så jag passar på att läsa lite bloggar som jag följer och kika in på facebook. Senare ska jag sätta mig med något av mina påbörjade stickprojekt.
Lägger in lite bilder från helgen.

 Kajsa hittade ett stug-projekt som hon ska be "Ernst" om hjälp med.Söndag morgon låg det frost på marken


Höstens projekt

Har startat upp några projekt som jag tänkt sysselsätta mig med under höstkvällarna. Det är en pippitröja, vantar och sockar. Har också inhandlat sockgarn, det finns ju så mycket roliga såna garner + alla andra snygga garner. Önskade bara att jag hade  tid att hinna sticka ännu mer. Sockar och vantar går ju i alla fall fort och i min familj är det alltid någon som behöver något. (säger de i alla fall!) Vill de inte ha så får de i alla fall.

 

Regnhöst

I morse när jag var ute med Elly gick det åska, det både blixtrade och dundrade. Tror inte jag varit med om åskväder så sent in på hösten någon gång tidigare. Den här hösten har varit ovanligt regning. Det kanske beror på att sommaren varit så pass solig och regnfattig. Ångrar mig att jag inte har inhandlat mig den nya regnjackan från Haglöfs som jag tänkt köpa, men som jag beslöt mig för att vänta med till i vår.
Hur som helst, igår var en annan dag, då sprack solen fram ur dimman och det var varmt och skönt när vi tog oss en liten vandring upp till Elias-grottan och upp på Larssons-berget.

Vy från Larssons-berget  Hanna och Johannes njuter av den fina dagen.Micke är förste "klämmacke"-grillare.


Beroende

Det finns saker som jag är beroende av. Det som jag skulle ha svårast att klara mig utan, är helt klart kaffe och snus. Efter att ha varit rökare i ca 30 år är jag glad att jag lyckats minska ner (och egentligen skulle jag inte behöva röka alls) till två cig/dag + feströkning. Andra beroenden är väl mer eller mindre hälsosamma. Jag promenerar nästan varje morgon och vill gärna ha ett par vinglas på fredag kväll. Sen har jag bok- och garn beroende. I alla fall tror jag att jag ska sluta kalla det beroenden och istället kalla mina beroeenden för "viktiga Livsnjutningar". Det låter trevligare!


Livsnjutning! 


Bio igen!

Bio två gånger samma vecka! Tror inte det har hänt sen jag var tonåring. Ikväll var det i alla fall "Jägarna 2" som stod på repertoaren. Himla spännande och bra!Uppdatering

Sen sist har det inte hänt så värst mycket. Så här i början av terminen tar arbetet upp stor del av tiden och när man inte jobbar så orkar man just ingenting mer än att slöa framför tv-n. Jag drog i alla fall med mina elever på bio igår kväll och såg "Jag saknar dig". En otroligt stark film om två tvillingflickor, varav den ena omkommer i en olycka och hur livet blir för den andra. Helt klart sevärd! Den är inspelad i Piteå och på vår skola, dessutom är Jonny med som statist + en massa andra kända ansikten.