Sommar

Den här veckan har det verkligen varit sommar, tempmätaren har legat över 25 grader mest hela dygnet. Det gillar jag! Håller mig mest i skuggan eftersom det annars är olidligt hett. Har umgåtts mycket med mina barn i veckan, mest med Kajsa eftersom hon är här och pluggar på dagarna. Vi har gått morgonpromenad med hund, picknickat i parken och igår kväll såg vi Harry Potter. Nu idag kommer älsklingen hem från Myrheden så då blir det umgänge med honom också.


Ingen kamera

Har glömt kameran i Myrheden så jag kan inte ta några kort och lägga upp på bloggen. I brist på privata bilder lägger jag upp en bild på två Barnabys, från "Morden i Midsomer", en av mina favoritserier. I kväll har de visat det första nya avsnittet med nye "Barnaby" som är kusin med den första "Barnaby". Hänger ni med?
I alla fall så föll helt klart den nya karaktären mig väl i smaken så det verkar lovande inför de fortsatta avsnitten. 


Dagen efter

Det blev en trevlig midsommarafton med mycket god mat, dryck, sällskapsspel tillsammans med släkt och familj. Nu är det midsommardagen, alla har åkt hem och det är tyst och lugnt igen. Ikväll lär det bli lugnt och bara slappa och titta på TV.Vackraste "midsommarkillen"


Midsommar 2011

Vaknade i morse av att regnet strilade, men nu vill solen titta fram. Det är varmt och skönt och inte alls så mycket mygg. Det ser riktigt lovande ut inför fortsättningen på denna midsommarafton.


  

Damm

Nu har vi äntligen återställt och färdigställt vår trädgårdsdamm. Efter åtskilliga timmars grävande och rensande av ogräs, flera släpvagnslass med sten och en nyinköpt fontän blev den så här fin. Med min estetiska förmåga känner jag mig faktiskt ganska nöjd ändå.


Pfaff 360

Vi tog rätt på en symaskin, "modell äldre", från Baktsjaur. Idag när regnet öste ned plockade vi fram den för att se om den fungerade. Och, med lite mindre justeringar går och syr den hur bra som helst. Nu önskar jag att jag bara hade haft något projekt att få använda den till.


1:a semesterdagen

Regn! Men det gör ingenting! :) Det finns många goda böcker, korsord och en stickning att underhålla sig med.


"Skatorna"

Fick ett oväntat telefonsamtal igår, 
- Hej Mise, det är Ingrid, vi är i Piteå.
- Men hej! Det var inte igår. Var är ni?
- På ett matställe på ett torg.
-Rådhustorget? Alltså det är bara typ 100 m från mig.

Det visade sig att Ingrid,min kusin från Hoting och hennes två vänninor hade kört motorcykel hit och bodde på vandrarhemmet. De gör årligen två svängar med sina motorcyklar med upptryckta Mc-västar där det står "Skatorna". De hade egentligen tänkt åka till Norge men vädret verkade så dåligt att det blev Piteå istället. Idag drar de vidare förbi Älvsbyn och Storforsen mot Jokkmokk.
 
Det blev i alla fall en väldigt trevlig kväll tillsammans med mycket prat, skratt och vin.Agneta, Ingrid och kusin Ingrid


Nedräkning

Nu har nedräkningen börjat. Vi har lyckats förhandla fram en hemmastudiedag i morgon för inläsning av en publikation från skolverket om kunskapsbedömning. Just nu har jag alltså 5½ timme arbetsplatsförlagd tid kvar. Och så här fint ochvälstädat är mitt skrivbord på jobbet nu när jag snart ska ta sommarlov.


Uppskattad

Jag måste ha varit en snäll fröken det här läsåret också. Så här fina blommor och presenter fick jag av eleverna i fredags. Det värmde i hjärtat!


Lördagssysselsättning

OK! Jag bjuder på den här bilden. Det är ju faktiskt så här man ser ut när man har jobbat hårt med att rensa ut en vildvuxen damm-plantering. Så alla ni som ser fotot, fokusera på den fina, uppluckrade jorden och inte på min, inte alltför perfekta kropp.


Studenter och rädisor

I dag har jag och mina lärarkollegor åter igen skickat iväg en kull studenter. Känns både skönt, men samtidigt lite vemodigt. Hur som helst så var det en ljuvlig dag för både lärare och studenter. Sol och ca. 30 grader varmt. Nu är det bara en vecka kvar innan sommarledighet och jag hoppas att sommaren fortsätter som den varit sista veckan.
Solen och värmen har även gjort så att mågens och Kajsas rädisor verkligen har börjat växa. Nu har vi snart färska rädisor att äta! Mina planteringar i växthuset har också börjat visa sig. Det verkar bli en spännande sommar det här!Markus och Kajsas rädisor


Skolresa

Har nu varit till huvudstaden på skolresa i fyra dagar. Det blev lyckade dagar med mycket sol o värme, fotboll, Gröna Lund och shopping. Både elever och lärare var mycket nöjda och belåtna.Picknick i VasaparkenMarkoolio på Gröna LundPromenad i Gamla stanZlatan och Anders Svensson (5-0 till Sverige mot Finland)Carina och Susanna vilar efter shopping


Kattutställning

Jag har följt Kajsa på kattutställning idag. Det var en verkligt märklig tillställning med mycket väntan. Vi var där vid 7.30 och Charlie (Kajsas katt) var utställd och certifierad vid 10.30-tiden och då var ju allt klart för oss. Men tror du man fick åka hem? Nej, inte det! Då var man tvungen att vänta till hela utställningen var klar, och det var den vid 17.30 tiden. Annars blev man utesluten.
Hur som helst var det en rätt så trevlig dag med många fina och många fula kissar. En del var rent ut sagt förskräckligt fula.
Nu ska jag skynda mig att packa för i morgon 06.00går färden mot Stockholm.Micke hängde med oss en stund men han var inte så "impad" så han åkte tillbaka till Myrheden.Charlie var ganska oberörd över sitt fina pris.


Trött

Fortsatte med surdegsbaket idag. Det resulterade i två fina och framför allt goda bröd! Trädgårdsarbete sen med att försöka få fason på dammen. Rensat bort flera års grästuvor och ogräs. Vi har hämtat, som det känns, ett ton med sten, som vi fyllt i dammen och det lär behövas minst lika mycket till! Ska tala om att det känns i kroppen nu. Blir skönt med kattutställning i morgon och Stockholmsresa på söndag. Då får trädgårdsarbetet vila till nästa helg. (Tänk om ogräset hunnit växa upp igen!)Trädgårdsarbete

För ett par veckor sen var Jonny här och städade ut växthuset. Det såg för eländigt ut, med gräs upp till taket och det gick knappt att ta sig in i det. Vi hade tänkt riva det, men Jonny fixade till i det, så fint att jag känner att jag måste pröva att använda det, åtminstone i sommar. I dag har jag fyllt en drivbänk med jord och planterat lite ärtsidor och gurka. har också tänkt att köpa några tomatplantor och ställa in. Framtiden lär utvisa om vi behåller det eller ej.

 

Ledigt

Två dagars lång ledig tid! Det kunde ha varit fem dagar men på lördag har jag lovat Kajsa att följa med på kattutställning och på söndag morgon åker jag till Stockholm på skolresa. Men lugnet av att komma till Myrheden gör att två dagar känns som värsta lyx!