Finaste födelsedagspresenten

Fick den allra finaste födelsedagspresenten man kan önska sig, ett nytt barnbarn, en liten Arya på drygt 3 kg! Fantastiskt! Den födelsedagen lär bli oslagbar.
Annars tillbringades födelsedagen efter jobbet tillsammans med alla nära och kära.
 
 

"Latlördag"

Har inget speciellt att göra idag, kan inte sy, det är ingen sport att se på tv, för kallt att åka skidor, så det får bli en "latardag". Lite irriterad över att inte kunna sy, hade ju tänkt testa sy dregglisar med spets, nu när jag inga beställningar har, men det fanns inte att få tag i spets i stan. Måste beställa från nätet. Det får bli en god bok och lite korsordslösning idag istället.
Kanske sitta i fönstret och se om de gäster (älgar) som varit här i veckan dyker upp igen.
 
Det har varit älgar på besök.

En kall lördag

Termometern visade -30 grader när jag vaknade i morse. Inget skid-eller promenadväder precis, det var absolut nog att rasta Elly och hämta ved. Istället blev det semmelbullebak och lite sömnad inne i stugvärmen istället.
 
 
Testade att sy ett litet rosa set.
 
 
 
 

Ljusare tider

Det har verkligen börjat bra det nya året, eller egentligen blev allt så mycket bättre redan när jag gick på ledighet före jul. Att träffa Kajsa, Milo och deras familj var ju fantastiskt, sen ledighet och umgänge med nära och kära, jobbet med nya pigga elever och ny kraft är ju också upplyftande. Dagarna blir ljusare, jag går i väntans tider på att bli mormor igen, Alex har fått börja på praktik och är gladare än han varit på länge, jag och några arbetskollegor ska börja med jägarexamen till veckan och jag fick skickat mig en nybörjarbok i tyska av en av tyskalärarna här på skolan. Det känns alltså ganska bra det mesta just nu! :)
 
 

Soffhelg

I helgen har jag varit hemma ensam i stan. Micke och Elly fick åka själva till stugan. Ibland är det bara så himla skönt att bara få vara själv och faktum är, att sen jag fick mitt första barn för 29 år sen är det inte många dagar jag varit själv. Jag och Alex pratade om det igår och vi kom fram till att självvald ensamhet är en lyx, medan ofrivillig ensamhet nog inte är så kul.
 Igår var jag i alla fall och hjälpte Alex att sätta upp nya gardiner och få upp fönsterlampor, bjöd honom och Simon, som fyllde 24 år på middag. I kväll var jag och Micke på bio och såg "100-åringen som hoppade ut genom fönstret och försvann", men mest har det varit "soffläge" och tv-tittande.
 

 
 

2014

Nytt år med allt vad det kommer att innebära. Känns inget speciellt, mer att man fortsätter i samma gamla fotspår, men säkert kommer det att innehålla både både bra och dåliga saker. Det som är mest spännande just nu är i alla fall att Kajsa snart kommer att få sitt andra barn.
Summerar jag 2013 tycker jag att det varit ett helt ok år, anser nog att medelåldern är ett ganska behagligt skede i livet. Kanske inte särskilt spännande, mer njutbart och rofyllt.
Det här året har börjat med lugn och skön tillvaro efter en trevlig nyårsafton i glada vänners lag. Jonny är här några dagar, Micke är och jobbar några dagar, så igår blev det tv-kväll med första säsongen av "Bron" till sent på natten. Idag har jag börjat städa bort julen och ikväll blir det fortsättning och slut på serien.