Höstsysslor

Efter en sommar som egentligen inte var någon sommar så är det nu höst. Trots utebliven sommarvärme så är verkligheten den att hösten kommer i alla fall, vare sig man vill eller ej. (förstår faktiskt dem som reser utomlands nu för att få sig lite sol och värme)
Hur som helst så hade vi första frostnatten, natten mot lördag. Vi åkte ändå ut på lördag för att se om lite blåbär och en förhoppning om att de inte hunnit frysa bort. Det blev ca 2 liter och några blåbärskakor.
Idag har jag plockat in vinbär och satt på saft-Majan. Det har också blivit  rensning vid dammen inför vintern. Känns lite vemodigt och trist att veta att vintern och mörkret snart är här.
 
 
 

Vardag igen

 
Då var det dags att börja om att jobba igen efter åtta veckors semester. Det kändes inte som om det varit speciellt långledigt utan var mer som "jaha, då var man här igen"-känsla. Hur som helst så känns det väl rätt ok, och vårt kök var klart och jättefint. I morgon kommer vaktmästarna  med alla grejor så det blir det att stöka in och göra i ordning. Det kommer att bli så bra!
 

Dagens goda gärning,

skulle vara att hjälpa Alex med körkortsteorin. Insåg snabbt att jag inte var till någon vidare hjälp, jag kunde typ ingenting! Tack gode Gud för att jag redan har körkort!
 
 
 

Släkten är bäst!

Var till "moster Karin" i Böle idag tillsammans med familjen Wimmer. Karins dotter Marie är nämligen hemma från San Fransisco och Kajsa ville höra hur det är att att bo utomlands med egen familj när man har övriga släkten hemma i Piteå. De har ju funderingar på att flytta till Österrike ett par år. Sen är det ju alltid så roligt att träffas och surra när man har världens bästa släkt!
  
Hugo ville visa att han är en hejare på att dyka. Signe och Ester verkar imponerade!
 
 
"Lill-kusin" Marie och Milo

I Parken där jag bor

Något som är bland det mest positiva sen vi flyttade till stan är badhusparken. Förutom att där är bra att rasta Elly, både sommar som vinter, så är det många bra evenemang där. Loppis, allsång, olika uppträdanden, auktioner, gymnastik, dans, bilutställningar mm, mm. Det är en mysig miljö med dammar och superfina planteringar. Där finns en fin lekpark, ett fik och restaurang. Helt perfekt tycker jag och det har blivit och lär fortsättningsvis bli många mer timmar där.
I dag var det någon slags rock-dag med massor av olika lokala artister som spelade. Vi packade en filt och kaffetermosen och satt och lyssnade på både bättre och sämre lokala förmågor.
 

Mormor på heltid

I helgen har jag varit mormor på heltid. Kajsa och Markus har varit på bröllop hela helgen så Milo fick följa med och bo hos oss i Myrheden. Det har gått över förväntan bra och jag tror Milo har haft det rätt så trevligt. (Mormor med!)
 

Torsdag kväll...

 
...dricker jag hjortronvin och kollar på OS på tjock-TV (vi är nog de enda i Piteå som fortfararande har tjock-TV). Bäst att njuta medan man fortfarande har semester!
 

Bilbingo

I måndags var vi förbi och kollade till huset i Svensbyn. När vi passerade vallsberget såg vi att det skulle vara bilbingo och då bestämde vi oss för att åka dit och testa. Sagt och gjort, igår packade vi en fikakorg och begav oss på vårt livs första bilbingo. Jag tyckte det var rätt så trevligt men jag tror inta sambon var lika enusiastisk. Ska ta med mig mamma nästa onsdag, tror jag. Däremot blev det ingen vinst den här gången. :(