"Drottningen"

Elly heter ju egentligen "Princess Design" och det namnet stämmer väl in just nu. Snacka om att det har kommit en högre rang, en riktig drottning till familjen nu och prinsessan har inte en suck mot den överheten.
Vi har som sagt var åtagit oss att sköta Kajsas katt Ängla till efter bröllopet. Jag kan tala om att den katten har de värsta diva-fasonerna som jag någonsin skådat. Hon tror verkligen att hon är drottningen i det här huset. Man får inte klappa eller gosa med henne och hon blir skitsur om Elly bara nosar eller närmar sig henne. Vill hon däremot så kan hon gå fram till Elly och ge henne en smäll med tassen. Hon äter bara svindyr kattmat som kostar 259 kr för 2 kg! (Trodde de drev med mig när jag skulle köpa kattmat) Hon ligger på sin höga piedestal och tittar misstänksamt på oss som om vi vore de värsta varelserna i världen.
På nätterna får hon upp värsta tokrycken och springer som galen i lägenheten. Elly som brukar sova som en stock fattar ingenting, hon blir alldeles olycklig och väcker oss och tittar med sina bedjande ögon. Det är som om hon försöker få oss att göra något åt den där eländiga katten.
Vi har faktiskt fått lov att stänga sovrumsdörren för att få lite nattro, men då står den lilla överheten och klöser och vill in. Men där går gränsen, hon får finna sig i att vara själv nattetid.
Ibland är hon ändå lite charmig, hon pratar mycket och är sällskapssjuk när det passar henne!
Favoritplatsen


Virkning

Jonny kom på att han skulle virka mormorsrutor och snäll mamma (och som jag trodde pedagogisk), ställde jag naturligtvis glatt upp. Jag kan nu i efterhand inte för allt i världen fatta hur slöjdfröknar lyckas få 10-15 ungar att lära sig virka!
Antingen är jag ingen vidare bra pedagog eller så är Jonny väldigt svårlärd!
Summan av kvällens virklektion = inget vidare.
En skön helg...

...har vi haft i Myrheden. Fredag kväll blev det vedeldad bastu och en kall öl i den mörka höstnatten.
Lördag plockade vi lite lingon och de få vinbären som fanns på de nästan igenväxta vinbärsbuskarna. Det blev till att röja upp kring vinbärsodlingen så nu är det så fint där. Man ser faktiskt vinbärsbuskarna nu.
Idag blev det saftkokning och sockerkaksbak och sött besök av senaste tillskottet i familjen. Det var Sara och Simons lilla jack russel valp som hälsade på oss för första gången. En tuff och framåt liten rackare!Lite bär i alla fallSnygg, eller hur?


Älskade barn

Jag gillar (oftast) att ha barnen omkring mig, fastän de är vuxna. Kajsa och Marcus har ju varit hemma i några dagar nu men tidigt i morse drog de till Österrike. Kändes som ett lite för kort besök. Men en tröst i bedrövelsen är att det bara är en månad innan vi ses igen. Dessutom har jag ju alla Jonny, Simon o Sara och Alex nära så jag får väl inte klaga. Däremot ska Jag ALDRIG! mer vara social och se film med Jonny och Alex för de har värsta, sämsta filmsmak. Blev åter igen lurad igår att se en film som de sa var typ den bästa i världen, "No country for old men". Tvingade mig alltså att sitta uppe till 23.40 (brukar annars sova vid 22-tiden) och så är det världens sämsta slut!!!! Jag hatar dåliga slut!!!! Puckos!Världens gulligaste par!


Väntar...

...hem Kajsa och Marcus som kommer hem från Norge sent ikväll. Har fördrivit kvällen med att baka en sockerkaka och gjort en tårta till blivande svärsonen som hade födelsedag förra veckan.


Jobb igen

"Back to business again"! Tänk vad tiden går fort. Det känns som om det var igår jag var på jobbet och inte 8 veckor sen. Ja, ja, nu är det bara 10 månader till nästa sommarlov! :)


 

Jag gillar...

...att få paket med posten. När alla paket som kommer är till Kajsa gillar jag det INTE! Hon beställer saker till bröllopet till min adress eftersom det tydligen är en massa tullproblem att beställa till Norge. Kanske jag ska ta en avgift av henne för att få ut de av mig?


Barnvakt

Äntligen! har jag fått vara barnvakt till lille Teo. Värst trevligt sällskap var han inte, han sov så gott hela tiden, medan mamma o storebror var på stan. Men att ligga bredvid sovande "snygging" är väl inte heller helt fel!


Norgeresa

Åkte tillsammans med Simon och Alex till Noge för att hämta hem Kajsas o Marcus bohag. Härkommer lite bilder från Norge och Svolvaer.Första stoppet i Norge.Nära måletStorgata 61SvolvaerFörsta torsken för SimonKajsa och Alex tog en tillsammansFörsta torsken för AlexDet blev Kajsa som tog den störstaKajsa framför sin arbetsplatsMarcus jobbadeKajsas fina arbetsplatsHurtigruten stannade alldeles bredvid restaurangenRestaurangenSightseeing i SvolvaerSimon gav sig inte. Det blev en stor torsk......och en stor makrillTorgetEn riktig djävulskatt, Ängla. (Har hon kanske fått fel namn?)På väg hem, Lapporten.


Svampbob fyrkant

Snacka om att jag blev knäppförklarad idag av mina barn. (de är 22, 20 och 16 år!) Vi satt och såg sommarkrysset och det var en fråga om någon bob på botten som var en sådan och jag var helt oförstående. De tittade mina raringar på mig som om jag var ett UFO. Tydligen så ansåg de att ALLA borde veta vem Svampbob fyrkant ska vara. Vet ni? Nu har jag i alla fall lärt mig något idag. Svampbob är tydligen med i ett barnprogram. Det är tydligen väldigt poppis bland äldre barn också!