Det "bidde" två

Resultatet av garnet från förra inlägget blev hela två mössor!


Till min älskade son...

...ska jag i helgen virka en OS-mössa. Han hade varit hit med ett mönster igår och skrivit en lapp där han frågade om jag inte kunde göra en Os-mössa till honom. Så, snäll mor som jag är, har jag jagat runt stan för att försöka få tag i garn vilket inte var det lättaste. Den är så populär att det varken finns garn eller virknål att få tag i. Det fick bli ett alternativ med tunnare garn och finare virknål, men en mössa ska det i alla fall bli, Simme!

 


Skolarbete

Idag vill jag tillägna Alex en guldstjärna för väl kämpad insats. Eftersom han verkligen försöker att lägga ner åtminstone ½ timme varje dag på skolarbetet. Det blev nog 45 minuter idag, beroende på att starten var trög. När han väl kommit i gång gick det desto bättre och det blev en riktigt intressant historia. (Fast dåligt slut!)


Kvällsysselsättning

Min älskade, väluppfostrade hund har återigen knaprat på mina favoritvantar, så nu har jag kvällen räddad! Konstig hund må jag säga, tuggben duger inte men vantar och sockar är toppen.


Kyligt

Det har varit en riktigt kylig helg. I går visade termometern på -32 grader. En glädje är i alla fall (till alla er som haft kommentarer om kylan) att det inte är kallare i Myrheden än i Piteå. Dessutom har vi verkligen fått se att huset håller värmen bra. Vi har bara eldat i vedspisen och vi har haft ca 22-24 grader inomhus. Mysigt och varmt!
I går morse hade vi dessutom en fin naturupplevelse, det satt nämligen ca 50 orrar i träden utanför huset. Ganska häftigt!Några av orrarna.Mitt "nya" fina bord.


Det sker mirakel.....

... min gamla ET 340 gick att sälja! Det trodde jag aldrig! Den har ju fått vara leksak åt Simon och Alex när de börjat köra skoter. Att den överhuvudtaget håller ihop efter vad den blivit utsatt för är ju ett under bara det. Simon och hans kompisar modifierade den efter förmåga så den har ju ett säreget drag. I alla fall så finns den inte längre i familjen Jonsons ägo och det får jag tacka min käre sambo för. Han satsade en 1000-lapp och fixade upp den efter sista haveriet och la ut en annons på blocket. Det har varit många förslag om byten, allt från bilar och crossare till högtalare. Till slut var det ändå någon som tyckte den var värd 3000:- och då fick naturligtvis den "raringen" ta den. Nu har jag början till resan till Österrike!


"Grannväder"

I går var vi och utforskade omgivningarna runt "kråkslottet". Det har inte hunnits med tidigare,men igår sken solen och det var så vackert att vi bara kände att vi var tvungna att gå ut. Det ser helt klart lovande ut vill jag lova! Både för fiskeintresserade sambon och för mig. Byskeälven ligger på 5-10 minuters promenadavstånd + att det finns vandringsleder. Jag tror att vi verkligen har gjort ett klipp.
Nu längtar jag bara till sportlovet. Tror jag måste plocka fram skidorna och ta med. Har fått lite inspiration av Charlotte Kallas guldmedalj. Ser mig nästan i samma stil som henne!


Мастер и Маргарита


Läser just nu en något märklig bok vid namn Mästaren och Margarita som jag fick i julklapp av min litteraturnördiga son. Har ännu inte bestämt mig vad jag tycker om den. Tror jag älskar den. Eller möjligtvis hatar jag den. Det återstår att se.
Stal en liten del av handlingen på Wikipedia.
Handlingen utspelar sig i det postrevolutionära Ryssland (Sovjetunionen), mer exakt i Moskva.


Romanen börjar med att två framstående medlemmar av stadens litterära samfund, ordförande och redaktör Michail Aleksandrovitj Berlioz och poeten Ivan Nikolajevitj Bezdomnyj, promenerar genom Moskvas alléer och gator. Diskussionen den kvällen handlar om Guds existens, Jesus och det mänskliga ödet. Både Berlioz och Bezdomnyj håller sig med den kommunistsovjetiska synen på allt som har att göra med onaturliga krafter, alltså allt övernaturligt är en myt uppfunnen för att trycka ned proletariatet.


Plötsligt blandar sig en tredje part in i diskussionen. Mannen i fråga är gammal och extremt älskvärd. Han introducerar sig själv som herr Woland, utländsk artist på turné i Moskva. Främlingen börjar argumentera livligt och bevisar på ett egenartat sätt för de båda ateisterna att Jesus verkligen har existerat och att han själv var närvarande då Pontius Pilatus dömde honom till döden genom korsfästning. Han ställer sig själv frågan hur människan kan styra över sitt eget öde om hon inte ens vet vad hon ska göra i eftermiddag.


Utöver det hävdar främlingen envist att en kvinna kommer att halshugga Berlioz. Samtalet blir allt underligare, och när främlingen börjar rabbla upp detaljer av de båda författarnas liv bestämmer herr Berlioz sig för att till slut gå och ringa ett samtal till psykiatriavdelningen och fråga om de inte saknar någon patient. Han halkar emellertid och faller på spårvagnsspåret, och spådomen går i uppfyllelse när den kvinnliga föraren inte hinner stoppa vagnen.


Så rullar den egenartade historien på. Den kan sägas vara en form av magisk realism långt innan begreppet var uppfunnet. Boken pendlar mellan slapstick och djupaste allvar, mellan teologiskt djupsinne och svidande kritik av de kappvändande ryska litteraturkritikerna.
Uppdatering

Har varit lite dålig på att uppdatera min blogg på sistone, men  det beror på att min hjärna har gått på högvarv sista tiden. Lite stressad kan man säga!

Först och främst för att vi bestämt oss för att sälja huset. Mäklaren är kontaktad och har varit på besök, så nu väntar vi bara på fotografering och att det kommer ut till försäljning.
 
För det andra att skaffa en lägenhet, och det är ju nästan ett heltidsjobb bara det. I alla fall ska vi och titta på en 3-a på Nygatan i morgon, som vi nästan hade bestämt oss för att ta i fall den skulle vara något så när fräsch. Men så upptäcker vi idag att det kommit ut en 3-a på Storgatan, 5 minuters väg till jobbet för mig och där jag alltid velat ha lägenhet! Vågar vi chansa på att få den istället? Jag har iofs stått i kö sen 2001 så jag har ju många poäng, men... tänk om vi då tackar nej till Nygatan och inte får den på Storgatan? Jag blir tokig!!!! Hur ska jag göra? Det lutar just nu åt en chansning på den senare.

För det tredje så är det mycket med Alex och körkort nu, både förarbevis för skoter och körkort för bil. Papper som ska fyllas i, handledarutbildning och skjutsning och hämtning till körskolan. (Förarbeviset till skoter är ju så klart på kvällstid.)

För det fjärde är tankarna inför Kajsas blivande bröllop också något som upptar min tid, eftersom både Jonny och Simon säger att de inte har råd att åka dit. Det måste ju fixas på något sätt.
 
För det femte har ett par av mina vänner haft det jobbigt, vilket leder till att tankarna ofta finns hos dem.
Allt detta + att allt det "vanliga" ska fungera har gjort att det är svårt att slappna av och jag har haft svårt att sova sista tiden, vilket i sin tur gör att jag fungerar ännu sämre. Men i kväll ska jag bara ta det lugnt och ladda batterierna.

 

V. 5

Det har varit en vecka full av känslomässiga växlingar. Många saker som har bearbetats mentalt samtidigt som mycket praktiskt har varit tvungen att genomföras.
I alla fall så säger jag grattis till min älskade sambo som fyller år idag och som verkligen inte fått någon vidare uppvaktning av mig. ( men jag ska laga en riktig god middag åt honom i morgon.)
Till mina vänner som har en jobbig period nu, kan jag bara säga, att ni finns i mina tankar och att jag hoppas att det blir lättare. Kramar till er!  

Helgen som var

Helgen har varit lugn, skön och kall. Det bästa var ett SMS som kom i går morse från Malin som berättade att de fått en liten pojke. Det är då man blir varm och glad i kroppen. Nu längtar jag bara att få se den lille.
Annars har vi bara njutit av ledigheten (åtminstone jag). Micke har listat och jobbat lite och ungdomarna var och åt lasagne i lördags.
Har äntligen fotat lite från huset så här kommer några bilder.Köket (snygga köksmöbler eller hur?)Vardagsrummet med våran gamla nyinköpta soffgruppSovrummet med second-hand fynd