PDOL 2011

Har varit hemma i stan under helgen och njutit och svettats på PDOL. Det har inte blivit några kvällspass utan vi har minglat, ätit och tagit någon öl på dagtid. Faktum är att det räcker gott för mig. Tycker i alla fall att det är en trevlig folkfest.Maten var super!Jonny log hela helgen, både dag och natt medan Kajsa var mer allvarlig.
(Kanske för att Markus jobbade hela helgen?)Micke skulle visa att han kunde kasta pil, men det gick inget vidare.


Liten gäst

Den här lille gynnaren har blivit en kär gäst under sommaren. Hade inte tänkt att småfåglarna skulle få solrosfrön nu på sommaren men den här domherren har bestämt att han vill bli matad även under den varma tiden. Han kommer nämligen alltid och säger till om det är slut frön. När jag kommer ut på gården, kommer han och sätter sig vid fågelbordet och skriker tills han får min uppmärksamhet och frön.
Babystickat

När jag fick veta att jag skulle bli mormor var det naturligtvis svårt att låta bli att börja sticka något till bebisen. Så jag var tvungen att bara få sticka någonting. Det blev en liten overall som Kajsa fick välja ut och så här blev den.


Släktträff

Lördagen träffades många av vår stora släkt hos Karin och Staffan i Böle. Här är några bilder av en del av de som var medFamiljen Grankvist, Johanna, Laila, Ingela, Benny och Emma.Mer familjen Grankvist, Martin, Andreas, Lasse"Sörlänningarna", Camilla, Inger och Leif och "böleborna", Micke och Maja.Fler från Småland och Stockholm, Helena, Anton, Mats och Fredrik.Kajsa, Sussi, storasyster Annette, lillebror Göte, Annika och Frida.Berit, Sara, Simon och Markus."Storfiskarna", Elias, Gustav och Hugo.


Sommar Piteå

Idag har det varit en riktigt stekande varm dag, man har knappt orkat vara utomhus mitt på dagen. Kvällen var däremot helt underbar! Jag, sambo, hund och dotter strosade runt i Piteå och njöt av den ljumma kvällen som vi avslutade med nygrillad kyckling, potatissallad och bröd på grönområdet vid Norra hamn.Vi gick först Södra hamn-promenadenPicknick i det gröna


Dagens sysselsättning


Sommarkväll...

...vid Byskeälven
Bröllop

Hade den stora äran att bli bjuden till kusin Maries bröllop. Det var en otroligt fin vigsel i kyrkan och en fantastiskt trevlig bröllopsfest i Munksunds Folkets Hus med mycket god mat och dryck, och massor av trevliga människor.Det vackra brudparet, Marie och Marcus.


Växthuset

Det var egentligen meningen att växthuset skull rivas, men eftersom Jonny städade upp det, fick det vara kvar och jag kände mig tvungen att pröva plantera något. Det blev ärtsidor och gurka. och se vad det har vuxit! Jag kan redan skörda och äta ärtskidor. Kanske blir det till och med någon tomatplanta nästa sommar?


Oj...!

...det hände något när jag pussade Micke...


Sommarkväll...

,,,i Myrheden. En fantastisk, underbar kväll! Micke har åkt iväg och fiskat och jag bara sitter ute och njuter, av den härliga sommarkvällen och framför allt för att det inte är några mygg. Helt otroligt!


Älg

Idag var det en älg vi mötte på promenaden.


Otur eller... ?

Så här kan det gå om man kör med åkgräsklipparen för nära dikeskanten. (Det var inte jag som körde!)


Hare

I morse på vår promenad träffade vi på den här lille krabaten.


Sommaraktiviteter

I helgen är det mycket aktiviteter här i Piteå. Därför beslöt vi oss för att tillbringa helgen här i stan. I går blev det cykeltur till kyrkmarknaden i Öjebyn, tacobuffé på Sjöbodan, kvällsshopping, summergames-parad och avslutning med ost och vin på trädäcket vid kanalen.
I dag regnar det och därför unnar vi oss att vara lata och se Sveriges fotbollsdamer på TV. Klarnar det upp fram emot kvällen kanske det blir att gå ut och se lite Summergames-fotboll.