Världens gulligaste Annette...

...kom och gav mig det här, egenhändigt gjorda hjärtat, med den upplyftande texten. Det är då man förstår vilka fantastiska arbetskamrater men verkligen har. Tack Annette, du sprider så mycket glädje och värme! Hoppas bara att du förstår hur mycket du är uppskattad!


Färglada alster

Resultatet av helgens fritidssysselsättning blev ett par yoga-sockar till Vivi och ett mobilfodral till Carina. Mitt andra stickprojekt vet jag just nu inte om jag kommer att fortsätta med eftersom den blivande ägaren skriver så nedlåtande om mig i sin blogg.
http://jonnyjonsson.blogg.se

Glädje

Efter några dagars energibrist börjar nu tungsinnet att släppa. Visst hjälper det också till att bli lättare om hjärtat när man möts av sånt här när man går ner på stan.


Minnen

Kajsa hade lagt upp den här bilden på sin blogg idag och berättat om sin barndom, om min skräckupplevelse när jag tömde hennes ficka och hittade en hög med såna larver där. Jag kan bara intyga att det verkligen stämmer.

 

Samtidigt så minns jag hur himla gullig Kajsa var, en liten blyg tjej som älskade allt som var mjukt och gosigt. Mjukisdjur, våra katter + alla andra möjliga levande djur som var mjuka (som dessa larver)
En gång var vi och letade kattungar som vi trodde hade blivit födda på ett höloft. Jag hade skickat upp Jonny och hans kompis för att leta efter kattungarna och stod och instruerade dem var de skulle leta. Kajsa som då var en liten försynt tjej stod snällt bredvid mig. Plötsligt hörde jag att hon sa någonting men brydde mig inte värst. Då säger hon igen, "en iller" och jag vänder mig om och ser att hon glad och belåten har en iller i famnen.  
Hon hade som sagt var verkligen en förmåga att leta upp alla de möjliga djur för att få gosa. (illern visade sig vara en rymling från en granne och kattungarna hittade vi.)
Brist på energi

Då och då drabbas jag av energibrist. Det innebär att jag tänker långsamt, inte har arbetsglädje, att det mesta känns jobbigt helt enkelt. Jag blir trött, orkeslös och grinig. Befinner mig i en sån period just nu och jag HATAR det! Jag vill ha energi och älska livet! Det jag i alla fall vet, är att nästa dag kan energin vara tillbaka så man har ju alltid något positivt att se fram emot.
Hittade ett kort av Elly som trött valp och tyckte det kunde få symbolisera min energibrist. Men kan inte låta bli att tycka att hon bara var såå söt! :) 


Jonnys etta

Sprang upp på en snabbvisit hos Jonny idag. Jag gillar hans lilla söta etta med julpapperstapeterna, den är ombonad och varm. Tyvärr är det alldeles för sällan jag är där och hälsar på, oftast kommer han hit hem eller så blir det bara en snabbkaffe och en cigg när jag är där. Förhoppningsvis blir det längre besök när jag flyttar till stan.

"Typiskt Jonny" väggcollage


Fritid

Vi lär inte ha brist på fritidssysselsättning den närmaste tiden. Det är mycket som behöver fixas i "kråkslottet", man kan nästan säga allt! I helgen har Micke flyttat köksinredning, dragit nytt vatten och avlopp och rivit vägg. Jag har mest försökt hålla mig undan och funnits till hands när det behövts. Servat och sett till att mat har stått på bordet. Städat och hållit undan lite skräp. Tänk i alla fall så tur att man har en "händig karl". Det är guld värt!
Fint lär det i alla fall bli så småningom.Före väggrivning......och efter.Det blev ljust och öppet.Vi har öppnat ännu en vägg.Vedpannan och spisen ska stå kvar.


Nu blommar det!

Fastän jag inte har några gröna fingrar så har jag en del "snälla" och "tåliga" växter som visar sina vackra blommor ibland! Jag tycker de är så fina!
Smink

Glömde min sminkväska i Myrheden och panik uppstod när jag upptäckte det i går kväll. Det var bara att ta bilen till Jonny och låna så att jag kunde vara presentabel på jobbet. Trots att jag oftast är osminkad på fritiden så behöver jag ju inte skrämma elever och kollegor när jag jobbar. Mitt kvarglömda smink ledde också till att jag var tvungen att inhandla nytt. Tänkte att det är ju lika bra att ha en uppsättning hemma och en som finns där. Sagt och gjort, inhandling av foundation, puder, mascara och eyeliner för 600 spänn. Och inte lär man bli så mycket vackrare ändå!
 

Påsklov

Här kommer en liten sammanfattning av mitt påsklov......först klädde vi påskriset,Harry såg på.Så fint det blev!Sen kom främmande, Ingela, Andreas, Mona o mamma... Mona hade med sig saxen och klippte mig så nu är jag så fin. Går man inte till frissan så kommer hon till en. Tusen tack, Mona!Jonny, Laila och söta Emma.
Det var så trevligt med mat, prat och skratt. En av de soliga dagarna gjorde vi en utflykt. Micke och Elly önskar nog att det varit en isfri älv därnere.En annan dag åkte vi till Skellefteå där vi var på bla. Blomsterlandet. 

En tredje dag körde vi hem till Piteå med ett lass skräp och för att hämta färg till målning. Där glömde jag förstås kameran. Tyvärr så kan jag inte bild-dokumentera sista delen av påsklovet på grund av det. Lite synd, för vi har jobbat och slitit med renovering också. Det har rivits väggar och köksinredning, dragits el och målats. Just nu liknar nedervåningen mest en byggarbetsplats men det lär nog komma bilder därifrån framöver. Nu ska jag ladda batterierna inför det "vanliga" arbetet i morgon.