Den som väntar.....

....väntar aldrig för länge! Nu är den äntligen klar, Jonnys poncho. Den tog bara nio månader att färdigställa men som sagt var, NU ÄR DEN ÄNTLIGEN KLAR!(tyvärr ville inte ägaren posera)


Besök och på besök

Fick ett snabbesök av Simon, Sara, Robert och Emma innan de drog vidare till Laver.Åkte sen med mamma så hon skulle få se Jonnys lilla etta. Så här Kajsa, kommer ett par bilder på Jonnys lägga. Han tog bort kortet på köksdelen eftersom han råkade komma med på det kortet och han var inte nog fräsch!
Lycklig

Peter Lemarc har kommit ut med en samlingskiva med nya tolkningar. Jag är en lycklig kvinna som njuter av det absoluta bästa av denna fantastiske man!


Shopping

Har varit och shoppat idag. Det blev en taklampa, ett dussin assietter, en liten skål och tre dukar. Allt till den gigantiska summan, 85 kr.


Fredagsmys

Nu är det fredagsmys..........med popcorn, strongbow och Peter Johansson som sjunger Queen på Tv i bakgrunden. Det kan inte bli mycket bättre!

Bio igen!Har varit på bio igen. Den här gången blev det "Flickan som lekte med elden".
Sjukt spännande!  Min puls är fortfarande hög. Till alla som inte läst Stieg Larssons böcker, Ni måste bara läsa dem! Även filmerna är bra. Ser fram emot den tredje och sista delen.


Kamerafodral

Resultatet av gårdagens junta, ett kamerafodral av lite restgarn. Kanske inte det snyggaste men lite eget och unikt.


Syjunta

I kväll har vi haft junta hos Susanna. Det blev lite handarbete, gott fika (brieost med en god nötröra) och mycket prat.Annette och Susanna


Ny kamera

I somras fick jag låna Kajsas kamera. Tyvärr var det något litet fel på kameran för det blev för det mesta suddiga bilder. Därför hjälpte Kajsa mig att göra en blogg där jag kunde lägga upp bilderna, för det märktes inte att de var suddiga. Hur som helst, suddiga bilder eller ej, jag har i alla fall börjat ta kort, något som aldrig intresserat mig tidigare.
Idag kommer min älskade sambo hem med ett paket till mig där det ligger en sprillans ny kamera! Gissa hur glad jag blev? Tänk, en alldeles egen ny kamera! Nu blir det att läsa in sig på funktionsbeskrivningen och ta ännu mer kort. Tack så jättemycket Micke!


Skattjakt

Micke håller på med geo-caching, dvs. man använder sig av en GPS och kan hitta olika gömmor som finns runt hela världen. Ibland får jag äran att hänga med på "skattjakt", idag tex. när jakten gick efter arkeologstigen i Jävre. Det blev en trevlig utflykt med frisk luft, motion, en funnen skatt och fika ute i skogen.  SkattjaktSkatten funnenSkatten!


Ny soffa

Vi har hämtat vår nya soffa eftersom Jonny tog den gamla. Nu blir det bara jakt på ett passande bord.


TP

I vanliga fall älskar jag att spela TP. Men efter gårdagens spelomgång har jag insett att det bara innehåller frågor som ingen vettig människa vill eller bör kunna. ( Det beror absolut inte på att jag och Micke förlorade mot snorungarna Anders, Frida och Jonny!)


Biokväll

Jag, Sara och mina elever har varit på bio ikväll och sett den nya svenska ungdomsfilmen "prinsessa". Den handlar om en lite överviktig tjej som så gärna vill bli skådespelare, hur hon får chansen att vara med i tv och hur hon framställs där. En tragikomisk film, klart sevärd.


Fyrvaktaren

Idag har den äntligen släppts! Hade förhandsbokat den på nätet så den fanns i postlådan när jag kom hem från jobbet. Vilken lycka! Det jag snackar om är Läckbergs nya bok, "Fyrvaktaren". Jag bara var tvungen att ha den när den släpptes eftersom slutet i förra boken var så dramatiskt. Sen så gillar jag verkligen Läckberg, hon lyckas med att väva ihop spänning, kärlek, vardag, historia och intressanta personligheter i en och samma roman som dessutom är lättlästa. Heta boktips för de som ännu inte läst böckerna.
Tisdagsbesök hos mamma

Har varit och hälsat på min mor ikväll. Jag har ständigt dåligt samvete för att jag inte har nog med tid för henne. I kväll åkte jag i alla fall och hälsade på henne tillsammans med Jonny och Alex. Det blev mycket hembakat fika och installation av kanal 24 norrbotten som hon har velat få in på tv-n i flera månader. ( Tack Jonny o Alex!) Det blev en trevlig kväll och en glad mamma.


Dagsform
Så här känner jag mig idag!


Lördag

Idag steg jag upp tidigt och gjorde en massa tråkiga saker som legat efter ett bra tag. Hann också ut och träna Elly på sök, vilket resulterade i en bortkastad dummy. (Vilket i sin tur visar på att hon inte är så bra på att söka) Ja, ja klockan var inte mer än 11.00 när detta var avklarat så jag tänkte mig en skön stund på soffan med en bra bok. Då behagade yngste sonen att beträda arenan och vara lite pratsugen. Alla som känner Alexander vet att han inte är den som är mest talför, så får man ett sånt tillfälle är det bara att passa på.
Sen ringde mellansonen och frågade om han och flickvännen kunde komma förbi, de skulle ta en promenad från Bergsviken. Efter en timme ringde han igen och de hade de tagit en väg genom skogen som jag tipsat om som blev nog så lång och resulterade i grymma skavsår. Det var bara att rycka ut och hämta upp dem i skogen.
De var bortbjudna på middag så jag fick den stora äran att sköta deras lilla "Harry" medan de var på middag. Tänkte att nu kan jag läsa och mysa med kattungen en stund. När jag kommer till min soffa har då bägge katterna ockuperat min läshörna. Det blev ändå en skön lässtund efter lite ommöblering av raringarna!

Färgklick

Varje höst kommer mamma med sin sommarpelargonior till mig. Några veckor innan de ska klippas ned och placeras i matkällaren får jag ha dem i mitt köksfönster. Jag tycker de är otroligt vackra och varje gång jag kommer in i köket blir jag så hänförd av dessa blommors färgprakt. Fastän jag minst av allt är intresserad av blommor så gör de här mig så glad!9 år

Idag, 9/9 2009 har jag och Micke varit tillsammans i 9 år. Ganska kul va? Hur firar vi då? Ja, min sambo stannar och övernattar i Luleå hos sin dotter. Jag tillbringar kvällen med fotboll och Jonny som övernattar hemma hos mamma. Romantiskt eller hur? Men här kommer en liten hälsning till min sambo som säkert tittar in på min blogg under kvällen.

 

Kajsalängtan!

I morse fick jag en så tokig Kajsalängtan. Jag tänkte på när hon bodde i stan och man kunde "snippa" in och hälsa på bara så där. Det funkade så bra och vi var aldrig osams.Det blir vi för det mesta annars om vi bor under samma tak under längre tid. Kanske beror min längtan på att Jonny nu har flyttat nära och jag önskar att Kajsa också kunde bo lite närmare. Tack i alla fall för Skype och msn söm gör att vi kan talas vid nästan varje dag. Det var den enda bild jag hittade! Då gick längtan över lite! :)


Flytt

Vi har hjälpt Jonny få in sina grejor i sin nya, lilla lägenhet. Eftersom Micke, Simon, Sara och Alex var med var vi ju många så det gick fort att få in allt bohag. Tur var väl det, för det var på tredje våningen och sex halvtrappor upp. Nu är i alla fall det mesta inburet, uppackningen och finliret får Jonny sköta själv.
Vi invigde i alla fall med en varm korv middag nästan hela familjen!
Sanna vänner

Elly måste vara en av världens snällaste hundar. Så länge vi har haft henne har hon aldrig visat humör. Hon är till och med så snäll att hon låter katten äta ur samma matskål som henne, ochdet är det inte många hundar som tillåter. Hon måste ha anammat mattes snällhet! :)

Sanna Carlstedt

Lyssna och njut:
Sanna Carlstedt – Ett glas vin

(Obs! Spotifylänk!)

Ett glas vin

Efter två vita veckor kommer min sambo hem med en vin-tetra. Vem kan motstå ett glas.....eller två?


Fundering

Jag försöker verkligen vara en bra mamma till mina barn. Vill gärna vara delaktig i deras liv och engagera mig i både skola och fritid. MEN FINNS DET NÅGON FÖRÄLDER SOM KAN HA BRA KONTAKT MED SIN DATANÖRDA 15-ÅRING? I så fall får ni gärna höra av er och berätta hur ni bär er åt. I bästa fall ser jag min son ca. 7 minuter om dagen (vid middagen) och han säger väl ungefär 25 ord om dagen varav hälften bara låter som ett mummel. I bästa fall kan man ha en något hyfsad dialog på msn om man nöjer sig med kommentarer som, aaaaa, nää, ok eller konstiga förkortningar som man inte vet vad de betyder.Kan inte minnas att mina andra ungdomar var så här, de var mer bara arga.
Men forhoppningsvis vänder det även för denne 15-åring så han blir en social och trevlig yngling. Love you anyway Alex!Alex o Niklas


Det bästa med att jobba....

...är att man uppskattar den lediga tiden så mycket. Mina arbetsdagar börjar 5.30 och slutar vid 19.00-20.00. Då är det så skönt att bara få sätta sig ner framför tv-n med sin stickning. Snacka om avkoppling!