Jag gillar...

...fåglar. Ni som följer min blogg vet att jag har fågelbord i stugan där jag matar mina små vänner året om. Därför är jag så glad över den här fågelboken som innehåller både lite fakta om olika arter men det bästa, hur fåglarna låter. Den är helt fantastisk! Ett presenttips till alla fågelälskare.


Glad idag!

I morse, innan jag gick till jobbet ringde en trevlig herre och sa att vi skulle få nya vitvaror. Jag trodde det var till fel peson de ringde men uppenbarligen var det inte det. Så nu har jag både ny spis och kyl och frys! Bara så där i ett nafs! Första gången jag har häll också. Jag är jätteglad och nöjd!Snygg är den, och att koka potatis gick utmärkt!


Nedsläckning

Så klart släckte vi ned all el under "earth hour". Vi låg istället och lyssnade på spotify (datorn gick på batteri) och myste.


Puss

Now I`m fit for fight again! Älsklingen har återvänt till mitt liv och det känns bra!


Hemma

Skönt att vara hemma igen. Kändes helt ok att lämna Micke i Umeå, där han är i trygga händer, tröttare idag och inte vidare social men ändå stabil. Tror det blir bra att han får vara där och piggna på sig utan att ha mig surrande hela tiden. 
Hemma är allt som vanligt, Jonny och Kajsa sitter och smågnabbar i vardagsrummet och Alex har efter social samvaro vid middagen dragit sig tillbaka till sitt krypin. Alltså precis som det brukar vara!

 Torsdag kväll hemma hos ossAlex där han tillbringar 99 % av sin lediga tid. (Framför datorn.)


Stålmannen

Här kommer en hälsning från Micke som vill visa att "än finns det liv i gubben"!


Olidligt

Usch, vad vidrig väntan kan vara! Visste att Micke skulle opereras 7.30 och att operationen skulle ta ca. 4-5 timmar. Klockan blev 12.00, den blev 13.00, den blev 13.30 och jag vandrade i mitt lilla rum som en osalig ande. Strax före kl.14.00 ringde de äntligen! Operationen hade gått bra. Det är ändå inte kul att inte få träffa eller åtminstone se den man levt med i snart 11 år. Jag gillar inte att kontrollen bara ligger i andras händer om än jag vet att de är professionella. Jag vill också vara där! Får väl lov att bita ihop och försöka vänta till i morgon, men det känns olidligt!Mitt hem just nu.


Umeå

Efter ett kort uppehåll hemma i Piteå (för lite tvätt, städ, träff med Alex och melodifestival) åkte vi till Umeå tidigt i morse. Micke har gjort en massa prover och blivit inskriven på thorax-kliniken. I natt får vi i alla fall tillbringa på patienthotellet innan Micke läggs in i morgon. Jag kommer att vara kvar på patienthotellet till torsdag eller fredag.Mitt hem de närmaste dagarna.


Sista kvällen

Shit vad en vecka går fort! Nu har vi tillbringat en vecka här i Myrheden och haft härliga dagar med lite skidåkning, lite jobb, lite vin, men framförallt vila och avkoppling. Nu bär det iväg hemåt imorgon för att packa och ordna inför resan till Umeå på söndag. Passade på att göra oss fräscha ikväll med ett riktigt bastubad.

VARNING!!!!

Ni som är känsliga för naket, bläddra INTE ner!!!!!


Sportlovsaktiviteter

Det här är vad vi pysslar med under sportlovet,Den (halv)nakne snickaren jobbar hårt...... och när han arbetet klart, får vi brudar njuta.Förutom att njuta och åka skidor har jag även letat bland mitt restgarn och försökt skapa lite projekt.


Trött

Även för små, pigga hundar kan det vara jobbigt med sportlov!


Söndag

Sett Vasa-loppet, åkt 3,5 km skidor, sett 5-milen och grillat och ätit. Är alldeles slut och matt nu, tror det blir en middagsvila.

Jag tror Elly och Caja tycker det luktar gott!


Sportlov

I dag är det lov......i morgon kanske det blir sport!

Önskedröm

Min önskedröm är att åka Hurtigrutten. Ska försöka spara så att jag kan uppfylla drömmen det år jag fyller 50. Tyvärr är det inte så länge dit, möjligtvis blir det inte förrän jag fyller 55 eller 60 men åka den ska jag.  "Raringarna"  som är mina barn + vissa av mina för det mesta sjysta arbetskamrater tycker det är pensionärsvarning redan nu men det struntar jag i! Jag tror det kommer att bli en alldeles "underbar", "vacker" och "oförglömlig" resa! 


Den färdiga is-skulpturen

Var ner på stan (igen!) och då fick jag se den färdiga is-skulpturen som jag nämnde förra veckan. Riktigt läcker! Jag bad Micke krypa in i den men han ville inte. Tycker det skulle ha blivit ett häftigt kort.