Vår

Vi har haft en riktigt fin vecka med sol och blå himmel. Trots att snön fortfarande ligger djup och det varit nattkallt, har det ändå tinat lite under dagen och man har fått lite vårkänslor. Tills nu, för nu snöar det igen! :(
Vi har i alla fall fått en jättefin påsktupp på torget och Elly och jag tog in lite sälgkvistar under morgonpromenaden. Så lite vår i sinnet har jag ändå och det kan inget snöoväder rå på! :)Den fina påsktuppenDe fina? sälgkvistarna


En skitdag och en bra dag

Jag tycker verkligen om att jobba som lärare. Vissa dagar ångrar jag så in i bomben att jag valde yrket. T ex idag! Varför, kan jag inte skriva här, då skulle jag omgående bli avskedad för kränkande förtal och olämplighet som utövare i läraryrket. Men det är bara att bita ihop och hoppas att morgondagen blir bättre!

Det bra med idag och som gör att jag ser solen bakom alla moln, är att jag sett en riktig snygging för första gången idag. Nu kan jag bara se fram emot att få träffa honom fler gånger.

 


Vila och arbete

Helgen har innehållit både vila och arbete. I går blev det mest vila, läsning, middagslur och TV-tittande. (och vi lyckades lösa melodikrysset!) Idag har vi faktiskt arbetat lite, först en 6,5 km skidtur i det härliga vädret på otroliga 1 timme 21 minuter! (fikapaus inräknad) Sen skottade vi allt sågspån som rasat ur väggen som håller på att rivas, i säckar och bar upp och tömde på vinden. Så vi är inte bara lata.Det är på såna här skidspår man ska träna för att komma upp i samma klass som Charlotte Kalla!
Nästa helg så pressar jag dagens tid ska ni se!Det ser inte så mycket ut men det blev faktiskt 8! säckar sågspån som rasade ur väggen.


Bullar

Alex ska bjuda klassen på fika i morgon och snäll mamma som jag är, ställde jag mig förstås och bakade bullar.


Nya skor

Jag behöver nya skor! Har kastat bort mina vinterstövlar eftersom hela sulan hade släppt. Eftersom jag inte äger mer än ett par lite "snyggare" promenadvänliga skor innebär det att just nu har jag att välja på mina gympaskor eller vandringskängor. Eventuellt måste jag på stan och se om ett par nya, men det känns jobbigt! Vad skulle ni välja, gympaskor, kängor eller stan?


Helgen som var...

...var lugn och skön. Simon, Sara och Alex kom upp och körde lite skoter och fiskade småabborrar. Frida och Anders var på premiärbesök. Melodifestival, söndagspromenad, läsning och skidor på Tv var andra ingredienser.Snart ärdet fredag igen! :)Elly verkar vara sugen på mattes macka.


Fint hemma

Eftersom vi har huset ute till försäljning nu så innebär det att det är en massa visningar också. Det i sin tur innebär, förutom att vi inte får vara hemma, att det bör se lite prydligt ut i huset. Kan tala om att jag aldrig haft så välstädat och bortplockat sen vi flyttade in. Ganska jobbigt! Tack i alla fall till min moster Laila som en gång gav mig ett överkast till dubbelsängen. Det har äntligen kommit till användning nu! Ock katten älskar det!


Avtalsbrott

Jag hade gjort ett avtal med mig själv, att inte köpa garn eller böcker förrän jag hunnit ikapp det jag redan har, som är oläst och ostickat. I dag har jag brutit mitt avtal i dubbel bemärkelse. Har både köpt garn och böcker. "Skämmes"!


Lycka...

...kan vara när man fått en trevlig tidning i brevlådan. Olycklig kan man bli när man inser att man inte hinner göra allt man skulle vilja. Jag vill INTE jobba heltid! Jag har för mycket annat roligt som jag VILL hinna göra.


Vårvinter-bilder

Här kommer några bilder från våra dagar i stugan som ger en liten förhoppning om att våren är på väg....Har äntligen sett till att fåglarna fått mat. Det tog inte lång stund innan de hittade hit.Snö på uthustaketEn hare har skuttat fram på tomten.
Vy mot järnvägen bakom huset.Micke som skottar tak.


Snö, snö och snö

Det här var bilden som mötte mig när jag öppnade ytterdörren i morse, snöstorm och tre bevis på att jag inte är ensam i huset. Vilken början det blev på lovet! Jag som skulle åka upp till stugan igår morse och mysa för mig själv, nu kommer jag mig inte ens ut från gården. Ja, ja! SMHI har lovat att snöfallet ska avta under förmiddagen, möjligtvis kan jag åka iväg senare idag.


"Allt klär en skönhet"

Så här ser de ut på modellen.