Glöggfest

I går var det dags igen för oss barndomskamrater att träffas och umgås. Den här gången var det Åsas tur att vara värdinna. Det bjöds på glögg med allehanda goda tillbehör, Vi hade som vanligt en surrig och trevlig kväll.
 
 

Ett litet grönt paket

Tänk vad man kan bli överlycklig över ett litet grönt paket som förutom arbete (tyg och material till napphållare) innehåller tre stycken Milka chokladkakekalendrar! Precis ikväll när jag var supersugen på godis. Undrar om man får tjuvöppna?
 
 

Lavskrikan

Sen vi köpte huset här i Myrheden har jag försökt locka hit lavskrikor. Jag tycker de är så fina och trevliga. Det tog dock 3½ år innan vi lyckades få de att vilja vara med oss. Nu har vi ett par här och de är hyfsat sällskapliga och drar sig inte undan när det vankas godsaker. De sitter gärna i närheten och kollar vad det dukas upp.
 
 
  

Stämingsfull utsikt

Eftersom jag kommer att vara hemma i stan nästa helg gör jag bort att julpynta i Myrheden i helgen. Gardinerna och ljusstakarna har satts fram. Visst har vi en fin vy från köksfönstret med fågelbordet och kärven som Jag fick av Susanna? Så klart fåglarna med!
 
 
 
 

Julkul!

Nu på söndag är det skyltsöndag här i Piteå. Redan idag har en del julpynt satts upp, bland annat de här söta tomtarna som jag hittade på uddmansgatan.
 
 

Ödesmatchen

Nu är det bara att dra på landslagströjan och hålla alla tummar, för nu gäller det, VM eller inte? Sverige eller Portugal?
 
 

Vinterväder

I natt har det stormat och varit plusgrader = isvägar. Morgonpromenaden idag blev därför en riktig utmaning, men med försiktighet och en avstickare i skogen, där det var mindre halt, lyckades både hund och ägare klara sig helskinnade och utan brutna armar och ben.
 
 
 
 

Nr 2

 Här kommer nr 2 av "saker som gör mig glad". Möjligtvis är jag lite ledsen nu, för det här är kanske inte den finaste blomman att ha på bordet, men den har varit fin innan alla blommorna ramlade av. :)
 

En fin blomma på bordet

När man inte har något att blogga om...

...får jag väl komplettera ett tidigare inlägg. "Saker som gör mig glad". Så de 10 följande inläggen kommer bildligen att visa vad som gör mig glad. (kanske inte i den ordning som skrevs i inlägget)
 
NR. 1
 
Mitt jobb och mina underbaraste kollegor.
 

Projekt julsockar...

...har inletts.
 
 

I stan igen

Märkligt vad helgerna går fort. Men det är väl så när man har trevligt. Nu är vi tillbaka till stan och lägenheten igen och det är dags att ladda inför ännu en arbetsvecka.
 
 
 
 

Rolig lördag!

Vilken bra lördag det har varit. Först och främst sovmorgon till kl. 10.00, melodikryss och några mössor att sy. Sen hade min granne Vickan bett mig komma och göra kransar. Var lite skeptisk eftersom det inte riktigt är min grej, men vad roligt det var! Hon hade förberett och gjort både stommar, plockat enris och fixat dekorationer. Det var ju bara att tillverka efter hennes instruktioner. Jag är hur nöjd som helst med min första krans.
Nu står Micke ute och grillar så det lär bli en riktigt god middag med!
 
Kolla kransen på dörren!

Fusk

Idag har jag gjort något som jag inte brukar göra. KÖPT OCH ÄTIT PEPPARKAKOR! Det är inte så att jag inte brukar äta pepparkakor, men jag brukar hålla mig fram till första advent. Absolut inte pepparkakor, julmust och glögg före första advent! "Skämmes" på mig!
 
 
Goda var de i alla fall!

Min arbetsplats

Eftersom jag tillbringar så mycket tid på jobbet, och min lediga tid inte innehåller så mycket spännande, kommer här en bild på min arbetsplats. När jag inte har lektioner sitter jag här och planerar, för in frånvaro, lär mig det nya datasystemet för kursinnehåll, omdömen mm. Det skulle jag egentligen ha gjort nu, men jag bloggar istället! :)
 
 

Saker som gör mig glad

Här kommer 10 saker som gör mig glad:
 
1. Familj och vänner (inkl. djur)
2. Garn och annat handarbete
3. Böcker
4. Promenader
5. Mitt jobb
6. Ledighet
7. En fin blomma att ha på köksbordet
8. Tända ljus
9. Vin och god mat
10. Bra tv-program. (fotboll, annan idrott, bra serier, mm)
 

Jag vet...

...att ni tycker det är många bilder från mitt fågelbord, men den här bedårande söta, lilla ekorrungen kunde jag inte låta bli att fota. Tänk er förresten själva att sitta här mitt i skogen och ha så många trevliga gäster precis utanför köksfönstret, nog skulle ni också vilja visa dem för nära och kära.