Fagervik

I dag har vi varit med ett gäng elever på Fagervik. Som namnet säger, så är det verkligen så mysigt och vackert där. Det blev en riktigt trevlig dag i det fina vädret med roliga aktiviteter och kolgrillade hamburgare. Uppskattat av både elever och personal!


En liten apa

Har haft finfrämmande idag. Bjudit Simon och Sara på middag, sen kom resten av barnen och fikade samt Simons kompis och hans lilla apa som blev väldigt populär här hemma.


Gurka

Jag har skördat min första gurka!!!! :)Och den var god!!


Blank vecka

Det har varit en orkeslös vecka därför inget bloggande. Första veckan med nya elever att lära känna + massor att göra och komma ihåg på jobbet + Micke sjuk + hem och hund + allt annat = trötthet. Nu ska ta det lugnt i helgen så återkommer jag förhoppningsvis till veckan!

Ledighet

Så här ser det ut där jag tillbringat en hel del av helgen.


Arbete

Så här ser det ut på mitt bord på jobbet den här veckan.


Mindre roliga plikter

Jag har alltid (nästan) tyckt att det är roligt att ha barn. Men att tänka på, är att det finns vissa saker man bör ta i beaktaning. Man ska uppfostra dem till goda medborgare, de kostar rätt så mycket i fråga om mat, kläder och prylar. Man ska vara beredd på att ställa upp i alla aktiviter de är med i, både vad det gäller att skjutsa och de åtaganden som följer med aktiviteten. (kan vara bakning och fikaförsäljning, städning av diken, långa pass på olika evenemang, lottförsäljnjng, mm.)
Som förälder ska man ställa upp med kalas i åtskilliga är, man ska alltid vara pigg, alert och engagerad i skolan och orka med läxhjälp. Man ska vara förstående och ge goda råd och trösta när de behöver. De ska skjutsas hit och dit fram till de är ungefär 17 år, sen kommer det minst roliga med att ha barn! ÖVNINGSKÖRNING! Då ska de helt plötsligt köra själv med en själv bredvid, vilket är en påfrestning för en annars rätt så lugn mamma. Övningskörning är inte roligt!
Efter tre mer eller mindre lyckade resultat av tre barns övningskörning är det nu dags för den sista att börja med eländet. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och göra vad som förväntas. Verka lugn och trygg medan 17-åringen kör och hoppas på det bästa! 


 

8 veckors...

...semester går alldeles förfärligt fort. Idag är jag tillbaka på jobbet och allt är precis som då jag lämnade stället. Köket är kvar, och Susanna. :)


Film-kväll

I vanliga fall brukar ju jag och Jonny se "Morden i Midsomer" på söndagkvällar. I kväll bestämde vi att vi istället skulle se film tillsammans med Alexander. Det var meningen att vi skulle se "Amadeus" men nedladdningen hade inte fungerat så mina söner bestämde att vi skulle se "Spirited away", en animerad japansk film som skulle vara så bra enligt dom. Efter två timmars tecknad film säger jag då bara; att de inte har någon vidare filmsmak. Nää, nog får det bli "morden i Midsomer" i fortsättningen.Filmkväll hos Jonny 


Mamma 73 år!

I gär firade vi mamma som blev 73 år. Det var middag hos oss med hennes nära och kära. Jag tror det var uppskattat!Födelsedagsbarnet i mitten, lillasyster Laila och systerdotter Ingela.Sussi och Tony var med och grattade......likaså Petra och Jocke som kom förbi och grattade farmor.Gösta och Micke verkade också ha trevligt på kalaset.


Middag med alla barn

Fick skällning av mellansonen att jag är dålig på att uppdatera min blogg. Det är bara det att jag tycker inte det finns så mycket intressant att blogga om just nu, jag läser, stickar och pysslar på med de vanliga, dagliga sysslorna. Det är ju inte värst kul att blogga om, men här kommer i alla fall en uppdatering, speciellt till dig Simme som nu faktiskt får lov att lämna en ärlig kommentar om vad du tyckte om middagen!
I går hade vi nämligen soppmiddag här hemma, alla barnen var närvarande för en gång skull.Jonny hade gjort pumpasoppa,Mitt bidrag var köttfärssoppa,och Kajsa hade gjort blåbärstårta.


Tankar om sommaren

Idag känns det att hösten börjar närma sig. Efter en sagolik sommar med otroligt mycket sol och värme börjar nu verkligheten infinna sig. Det är helt plötsligt bara en vecka kvar av den, som för sju veckor kändes oändlig, långa ledigheten. 
Faktum är, att det snart är slut på denna magiska sommar, PDOL är avverkat, mindre turister ute på stan, sambon har börjat om att jobba, sommarböckerna är snart utlästa. Jag får faktiskt lite ångest.
I alla fall så kommer jag att ha många, många fina minnen av just den här sommaren som har varit den bästa på länge, och jag har ju en hel vecka till att njuta av ledighet!


Boktips

Tack Susanna för att du tipsade mig om den här underbara boken! Det var länge sen jag läste en så rolig och underhållande bok. Ett boktips till alla som är less på deckare och vill ha något lättäst och humoristiskt.