Allt som är kvar...

... efter Kajsa är......ett jättefint egenhändigt gjort tackkort o en chokladask......och "Ängla" som kommer att bo hos oss ett tag.

Det känns så himla tråkigt och tomt nu när hon har rest till Österrike, men jag hoppas att det inte blir så länge innan hon är tillbaka. Om inte annat för att hämta hem katten!


vackra barn...


Kajsa, Simon, Jonny o Alexander...och katterna som mest var i julgranen.


julklappar

Det blev en underbar julafton här hemma. God mat, många fina nära och kära tillsammans och många klappar. Däremot är jag något missnöjd med min sambos gåvor... hur skulle ni tolka om ni fick ett förkläde och en vinflaska som inte går att få tag i? (min tolkning är i alla fall att jag ska stå i köket och laga mat och inte dricka vin!)Snyggt, i alla fall! Trots att kossan äter marijuanablad! O jag som är droghatare!Funderar på att klippa av snörena! Men efter att ha fått ett drogliberalt förkläde kanske jag väljer annat än vin! :)


Granen...

...står så grön och grann i stugan. Jaa, grann vet jag inte men nu är den i alla fall klädd och klar. Tror faktiskt Micke hämtade fel gran, men so what den blev ändå riktigt fin. Huvudsaken är att den inte är av plast. Vi har hunnit vara och inhandla maten också. Känns jätteskönt! Nu är det bara lite småsaker kvar innan vi är redo för julafton.


Pärlan är hemma

Äntligen kom hon då hem, trött efter att ha varit vaken i över 30 timmar, söt som få och dagens födelsedagsbarn. Kajsa har kommit hem till Svensbyn. Tänk att hon också blir 22 år idag. Det blev tacomiddag, paketöppning och mycket surr med alla brorsorna innan hon drog sig tillbaka för lite lugn och ro. Kanske det blir lite mys med mamma i morgon kväll?


Ledighet...

...är inte helt fel, helst om man får vara ledig en vardag. Tog kompledigt igår och det var verkligen underbart. Fick ta promenaden i dagsljus för en gång skull. Hade nästan glömt hur skogen ser ut efter att ha gått i beckmörker under lång tid. Man hinner mycket annat också när man är ledig, se morgon-tv och lusläsa PT. Dessutom får man ändå gjort en massa nyttigheter. Gårdagen och idag har bestått av en hel del städning och matlagning inför kommande gäster och julhelgen. Vi blir ju många under jul. Jonny kom hem igår kväll och snäll som han är har han hjälpt mig lite. Tror däremot att jag vill ackordera bort Elly en period, jag fattar INTE hur det går att lösa så mycket hår! Är det någon som vill låna henne ett tag?Hon är i alla fall duktig på att bära. Den här stocken bar hon hela vägen under vår promenad.


grötbuffé

I kväll har alla våra HR-klasser haft grötbuffé för inbjudna gäster. Vi hade bokat personalmatsalen och serverade gröt och skinkmackor till ca. 65 personer. Det blev mycket lyckat och eleverna var jätteduktiga. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma så inga bilder finns dokumenterade. Nu är man lagom mör efter en 13 timmars arbetsdag.


Jag är så lycklig

Jag är ju inte så värst intresserad av mode och smycken och sånt. Förra veckan såg jag dock i en annons i PT, ett hängsmycke som jag blev helt betagen i. Det var från en designer som heter Thomas Sabo och som jag naturligtvis aldrig hört talas om. (Vet inga andra designers heller) När jag berättade för nära och kära blev jag nästan knäppförklarad, alla visste vem Thomas Sabo var. Hur som helst efter lite forskande på nätet upptäckte jag att smycket kostade 980 kr, vilket är ett alldeles för högt pris på ett smycke för mig. 
I måndags på väg till jobbet berättade de på radion att guldpriset låg högt i kurs och genast började min hjärna att fundera. Har haft lite gamla, utnötta och trasiga guldringar i mitt smyckeskrin, kanske blir det en slant, kanske det räcker till det där vackra smycket? Sagt och gjort, jag samlade ihop guldet och idag gick jag till guldsmedsaffären och lämnade in det. Gissa vad??? Det var värt 1208 kr! Fick mig både smycke, hänge och kedja för endast 70 kr. Ibland är ödet verkligen på min sida. Det är helt sjukt! Men gissa om jag är Lycklig?


Julpyssel

På torsdag kväll ska alla elever i HR ha grötbuffé. Det innebär massor med folk som ska komma och äta gröt och skinkmacka. Eftersom vi har UF-företag så har vi sista veckorna också tillverkat fina saker till försäljning.  Ljuslyktor, julgodis, hembakat fikabrod, julkort och egenhändigt gjorda blomuppsättningar med dekorationer som vi gjort själva. Idag var sista dagen att göra klart alla förberedelserna.Alla "fröknar" i HR-programmet hjälper till. Här är allas våran "Morran".Och här är vår "pyssel-pingla", Annettte.
Så här fina blomuppsättningar blev det.


Kråkslottet

Dagen idag har vi tillbringar i vårt nyinskaffade "kråkslott" i Myrheden. Har kollat av vad som måste göras innan vi kan börja installera oss. Förhoppningsvis så kan vi övernatta där någon gång under julledigheten. Mycket jobb återstår dock!


Kråkslottet


När vi kom in, hade förre ägaren lämnat en flaska vin åt oss


Ganska nöjda damer


Lördag

Sov till 10.15, fick en smärre chock när jag såg vad klockan var. Ganska skönt i alla fall, att få sova till man vaknar själv, och utan väckarklocka. Eftermiddagen blev det att förbereda lite mer inför julen, lite bak och lite klappar.Jullimpor


Jul i Piteå

En stor fördel som lärare är att vi får tillgång till många kulturevenemang som man annars skulle måsta betala dyra slantar för. I dag tex. har vi fått gå på teaterföreställningen "No tears for queers". En otroligt stark och berörande pjäs om hatbrott mot homosexuella. Var alldeles tagen när vi gick därifrån.
Trots starka känslor, gick vi tillbaka till skolan genom stan och kunde ändå njuta av de så otroligt fina juldekorationerna som finns överallt i stan.GågatanByxtorgetPepparkakshusTomtar på bänk


Julstök i Svensbyn

Nu är julförberedelserna i full gång här i Svensbyn. Helt plötsligt upptäcker man att det inte är så många dagar kvar till jul och då gäller det att sätta fart. De flesta klapparna är dock klara och inslagna. I går rullades det köttbullar och ikväll var det dags för lite julfika. Så, läget är under kontroll i alla fall.

Det blev saffranskaka med kaneltäcke, twixkakor och chokladfudgetårta.


familjekväll

Vi har haft en liten familjeträff hos Simon o Sara (fast Sara var tyvärr borta). Det var jag, Simon, Jonny, Alex, mamma och Micke. Lagade pasta carbonara och hade det trevligt tillsammans. Fick ett par jättesöta ko-sockar av Simon fastän det snart är julafton. En riktigt uppskattad kväll.The Jonsson brothersDe fina ko-sockarna


Sköna söndag

Har haft en riktigt skön och slapp söndag. Legat länge och dragit mig och sett TV. Inte gjort mycket här hemma trots att det skulle behövas, men ibland måste man bara få vara.
Har i alla fall slagit in lite julklappar till mina nära och kära.


Älskade barn...

...jag hoppas att ni någon gång i framtiden ska komma ihåg, och förstå att det var av kärlek som ni skjutsades och hämtades, vilken tid som helst under dygnet.
Hemma efter hämtning, natt eller tidig morgon


Fredagsmys

Sammanfattning av veckan: ( De starka begreppen "hatar" måste tas med en nypa salt, men i stunden var de sanna)
- Jag hatar mina elever
- Jag hatarmin yngste son
- Jag hatar alla måsten i mitt hus

Idag är det i alla fall äntligen fredag och allt känns såmycket bättre! Och jag älskar alla!
Fredagsmys!


Insynsskydd

Vi har satt upp ett insynsskydd i köksfönstret. Nu kan vi stå och diska och laga mat mm. utan att alla som kör förbi ser vad vi gör. Eftersom vi ingen diskmaskin har så blir det ju att stå i "rampljuset" ganska mycket så jag har känt mig lite obekväm. (I och för sig måste ju folk tro att jag är ganska arbetssam) Det blev i alla fall bra och dessutom tycker jag att det blev riktigt snyggt också.