Valborgsmässoafton

Idag är det valborgsmässoafton och nu jädrar ska väl våren explodera! Just nu är kl. 8.15 och det verkar bli en solig och varm dag= det tinar mycket. Jag är så himla less snön och kylan och längtar efter värmen nu. Det kommer "fin"-besök hit idag, som ska vara med och fira in våren med oss. Den solstrålen, värmer också vill jag lova!mormors "solstråle"


Stockholm

Har varit på en snabbvisit till Stockholm med två av mina arbetskamrater. Vi har varit och besökt mat-och vinmässan i Älvsjö. Vi hann även med att träffa vår tidigare arbetskamrat Katarina och ta en fika med henne.


Ospännande liv

Det händer inte så mycket just nu, därför denna brist på blogginlägg. Dessutom är det något fel på mitt minneskort i kameran så det är lite bökigt att få in foton, allra helst för mig som inte är den bästa på tekniska prylar.
Det mest spännande idag är att jag suttit hos tandläkaren i 2 timmar för att jag ska få en krona i min sönderbitna tand som inte går att laga mer. Får och får, förresten, det kostar att hålla munnen i trim. Mitt månadsabbonemang steg drastiskt det här året, från ca 100 kr till nästan 300.
I kväll har jag också varit på den första riktiga fågelskådningenen i kursen jag går, alltså varit ute och sett på en massa fåglar. (tidigare gånger har vi bara haft teori) Så det som jag tidigare sett som svanar, gäss, änder och måsar visade sig vara skrattmås, fiskmås, trut, sångsvan, snatterand, knipa, vigg, canadagås och sothöna.Det här är en av de fågelarter vi såg, en knipa.

Back to buisness

Tänk vad 11 dagars ledighet kan gå fort. Hur som helst, är det dags att ta tag i försörjningen och vardagen hemmavid. Men när de här "snyggingarna" finns i närheten känns det ändå helt ok.

Milo och Jonny


Gissa fågeln?

Jonny (och andra), Vad är det för fåglar?
1-a pris är fika hos mig i morgon kväll.
Veckans projekt

Hittade lite restgarn så det blev ett par sockar och en napphållare till Milo. (napphållaren som egentligen skulle bli en liten gullig mus men blev värsta skräckfiguren!)


Saknar...

...Kajsa och Jonny......Micke och Milo...

Simon, Sara, Alex, mamma, Markus, mina jobbarkompisar och alla mina vänner.
Men det är SKÖNT ibland att vara själv!
(Detta inlägg svara på kommentaren på dagens tidigare inlägg)


Lugn och ro

Det snöar i Myrheden idag. Just nu känns det som om våren är en bit bort och att det kommer att dröja ett tag innan snödrivorna tinar bort.
Annars är det skönt ensamt här. Konstigt nog rullar dagarna på utan att det känns långtråkigt. Jag sover länge, läser, stickar, löser korsord, tittar tv, promenerar, bär in ved, bakar och stökar på utan minsta stress. Lyx för en heltidsarbetande som i vanliga fall tycker tiden är alldeles för knapp. 


PåskveckanDagarna före påsk bestod förutom jobb och förberedelser inför påsk, paltkok som jag bjöd Markus syster och föräldrar att äta. Jag tror faktiskt att de gillade det.
Onsdag kväll drog jag och Micke upp till stugan och ställde i ordning innan gästerna kom på fredag förmiddag. Vi har ätit gott, fiskat, badat bastu, skjutit luftgevär, låtit gästerna köra både skoter och motorspark och varit ute mycket och bara njutit av det underbara vädret.
Det har verkligen varit kanon-väder den här påsken och igår när alla gästerna åkt hem tog vi en skidtur i skogen. Det är helt sjukt vilket före det är, det går att åka skidor överallt i skogen. Det är stenhård skare.
Idag och ända fram till fredag är jag mol allena eftersom Micke jobbar. Jag har bakat bullar, deklarerat och tagit en promenad med Elly. Sen ska jag sticka, läsa och titta på tv, (upptäckte igår att vi har massor av kanaler!)
Det känns som om jag kommer att ha det ganska gott!


Dop

Det har varit dop i helgen. Markus föräldrar och syster har kommit från Österrike för att vara med och äntligen få träffa Milo. Tyvärr så blev korten från dopet dåliga men jag hoppas att Kajsa lägger upp bättre bilder på sin blogg. Då kan de som är intresserade gå in på hennes länk och få se bättre bilder.
Annars så är det nu nedräkning till påsklov och lång ledighet! :)Världens "finaste" MILO Johann