Säger bara...

...höstlov!
 
 
...men bara i morgon för på fredag hjälper vi Kajsa och Markus att flytta till Umeå. Det blir att tillbringa helgen där. Kanske, om vi jobbar snabbt, blir lördagskvällen fri och vi kan gå ut och äta. :)

Nu har jag förstått att folk verkligen är tokiga! Det grundar jag på att vi tänkte köpa oss en platt-tv till stugan och Micke åkte iväg till rean på el-giganten. Han var dock snabbt tillbaka utan tv. Varför jag tycker folk är tokiga och varför han var tillbaka utan tv förstår ni när ni ser det här:
 
 
 
 
 

Bloggning

Alltså det här med bloggningen fungerar inte så bra. Jag har så mycket annat roligt att syssla med så att blogga blir absolut inte prio ett. Kommer i alla fall att fortsätta i mån av tid och lust.
 
 
Det här är i alla fall något som fått högre prioritet, sy ögon, öron och näbbar till Kajsas ugglemössor och vara ute i det fina höstvädret med världens finaste Milo!

Mysig eftermiddag

Som jag tidigare berättat är ju torsdag eftermiddag bokat åt Milo. Den här torsdagen var inget undantag, vi har haft ännu en rolig eftermiddag. Först gick vi på stan med Jonny och gjorde lite ärenden, sen hem och lagade middag, busade och slutligen blev det lite bad i köksvasken innan det var dags att gå hem till mamma och nattning. Uppskattade timmar av både mig och (förhoppningsvis) Milo.
 

Overlock

Nu har jag bestämt mig! Jag ska köpa mig en overlock-symaskin. Jag vet att det är värsta lyx-prylen och att mina pengar behövs till mycket annat som är mer nödvändigt, en ny cykel till exempel, eftersom jag blev avstulen min, men nu struntar jag i det! Till veckan ska jag beställa mig en Bernina 800dl och sen ska jag börja sy massor av kläder till Milo och förhoppningsvis till fler barnbarn. Har ju också fått så stor löneförhöjning att jag ändå kommer att vara rik som ett troll! :)
 
 
 

På våran gård

Vi fick besök idag. En hel hop med renar verkade tycka vår gräsmatta smakade gott. Tyvärr fick de inte ha den glädjen särskilt länge eftersom jag sjasade bort dem.
 

Igelkott

Att det är gott om igelkottar här i stan är ju inget nytt. De brukar ju gå i dvala under vintern, men än är det tydligen för tidigt att sova, det anser åtminstone den här lilla parveln som kom spatserande efter Storgatan.
 

Utflykt

 
Det var länge sen Elly fick ett ordenligt motions- och träningspass. Så idag åkte vi ut till havet och lät henne springa av sig och träna lite sök. En ypperlig miljö för alerta hundar.
Regn + sand + vatten + glad golden retriever är däremot inte mest roligt för husse och matte. Varför är ju inte svårt att räkna ut. Men ibland kan det vara värt... :)
 

"Finbesök"

I dag har jag haft besök av "finaste" pojkarna och "finaste" hundflickorna.
"fin"- Milo
 
"fin"-Simon och "fina" Kaja o Prillan
.
 
 

Regn

Det har regnat i flera dagar. Och då menar jag verkligen regnat! Jag kommer faktiskt inte ihåg när det regnat så mycket, så ihållande och så länge. Det brukar ju vara uppehåll några stunder så man åtminstone hinner gå en promenad med hunden utan att hon blir dyngsur, men inte de här dagarna. Tur att det är varmt och gott inomhus i alla fall.
 

Torsdagar

Det här läsåret slutar jag kl.14.00 på torsdagar. Då brukar jag och Milo ta en eftermiddag tillsammans medan Kajsa pluggar. Då brukar vi gå och handla, diska, laga mat, busa och mysa. Det är en riktigt rolig dag som jag kommer att sakna när de flyttar till Umeå.
 

Åhlens...

...har öppnat  här i stan igen. Jag och sambon tog en liten tripp för att kolla in läget och gissa vad? Jag hittade en värsta skön och mysig kofta" Tycker annars, att det mest är slimmade, konstiga kläder nu för tiden så jag är mycket nöjd över Åhlens.
 
 

Kors i taket!

Detta är något som inte hör till vanligheterna, Micke diskar! Dessutom en riktigt stor disk! Var tvungen att föreviga det på bild.