Ny layout

Upptäckte precis att jag har ny layout på bloggen. Har jag månne gjort det i sömnen nu när jag börjat PIM-kursen och börjat lära mig avancerad datateknik? Eller kan det vara Kajsa som varit framme?

Födelsedagen

Tyvärr är det ju så att man blir ett år äldre varje år och för mig infaller den dagen den 27 januari. Jag tycker att den dagen kan passera som vilken annan dag som helst. Jag gillar INTE att fylla år och bli uppvaktad! Andra människor verkar inte tycka som mig. 
Idag har det tex.inneburit att jag blivit grattad precis som om jag fyllde 50 år. På jobbet, av släkt och av vänner. Samtidigt så är ju alla så himla gulliga och rara som tänker på mig! Så till alla er som är så underbara, snälla och omtänksamma; TACK så jättemycket!Uppskattade presenter!


Tidig födelsedagspresent

Tack Karin för födelsedagspresenten! Jag fick den några timmar för tidigt men jag hoppas att det inte gör något. Kan bara säga att det var den bästa present jag någonsin kunde ha fått, för jag var så himla sugen på popcorn ikväll och det fanns inga hemma. Då kommer Micke med en popcorn-påse från Spanien! Säger bara yipiie!  Bra och goda blev de också! Vilken lycka!


Blivande brudparet Wimmer

Det har inte blivit så mycket bloggande sista tiden. Det beror på att hon jag egentligen bloggar för finns här i huset, dessutom har vi ännu inte installerat IT-tekniken i Myrheden där vi tillbringat helgen.
Här kommer i alla fall ett gulligt foto på det blivande brudparet.
Längtan

Jag saknar och längtar efter Micke också.


Trött

Jag är så himla trött. Hemkommen från jobbet orkar jag ingenting, det blir mest att ligga i soffan och slötitta på TV. Bara att laga mat, diska och hålla undan tvätten känns så betungande. Jag vill att det ska bli vårljus, värme och pigghet nu!Favoritplatsen just nu.


Övernattning

Nu har vi övernattat första natten i "Kråkslottet". Åkte dit igår morse och gjorde klart ett sovrum så att vi kunde tillbringa natten där. Annars blev det mest städning för mig och takläggning för Micke. Nu är det i alla fall ordningsställt så att det går att bo där vilket innebär att helgerna framöver kommer att tillbringas i Myrheden.
Glömde kameran hemma så jag kan tyvärr inte visa hur "fint" vi har fått, men det lär komma i framtiden.


Kattf-n!

Kajsas "prinsessa" är just nu nära ett hagelskott. Hon gjorde att min fredagseftermiddag tillbringades hös veterinären. För ingenting!!!
Jag börjar från början,
I morse när jag skulle iväg på jobbet verkade Ängla så konstig, hon gick inte utan ålade sig efter golvet, hon var i min säng och det såg ut som om hon satt och kissade. Jag lyfte bort henne och då var det bara en liten droppe. Började att fundera om hon kissat något så jag kollade kattlådan som jag bytte i förrgår och där var det snustorrt. Tänkte att, "bara det inte är något med kisseriet" men åkte iväg till jobbet.
När jag kom hem sa Micke att "det måste vara något fel på katten". Hon var lika konstig fortfarande. Det var bara att ringa veterinären, vi fick komma direkt. Packade in katten i transportbur och iväg till veterinären, där det visade sig vara, könsmognad! Hon är alltså på väg in i katternas vuxenvärld! Jag har haft säkert 25-30 katter (bondkatter för 0 kr) och ingen har betett sig så här. Den rara veterinären förklarade att raskatter ofta är lite mer "dramaqueens" än vanliga katter. Med ilsket rodnande kinder fick jag åka hem med kattskrället, och undrade var f-n hon har sitt kisställe. Detta kostade 350:- men det kommer INTE jag att betala.

Till alla er som funderar på att skaffa katt, säger bara, BONDKATT!"kisställning"


Vecka 2

Så här känner jag mig ungefär nu, efter de här dagarna i vecka 2 på det nya året. Måndag var ju första arbetsdagen + att Simme fyllde 20 år. Det innebar att jag bjöd Simon o Sara på mat och att släkten kom hit på födelsefika. Lite stressigt efter jobbet men roligt att få träffa min älskade "gamla" släkt. (Tack Hanna för att du bakade den goda kladdkakan!) Vi var 20 pers. här, det var bara Jessica, Ubbe, John o Micke med familj som inte var med.
Tisdagen åkte ju Hanna härifrån och det blir ju alltid tomt när någon av ungdomarna åker. Sen så släppte Kajsa bomben som har gjort att jag känner mig som ovanstående. Hon ska gifta sig!!!! I Österrike!!!!!! Snacka om att göra mig kollrig men glad! Så det lär nog bli att åka till Österrike i september på bröllop.
Onsdagen befann jag mig mest i chocktillstånd så jag vet inte riktigt vad jag gjorde.
Idag har jag i alla fall varit mer vid mina sinnes fulla bruk. Jag har varit på vårdcentralen och tagit bort ett födelsemärke och fått sy fem stygn. Det är ganska synd om mig, men tror ni någon har det minsta lilla medlidande med mig? Icke det icke! Så ikväll ska jag faktiskt trösta mig själv med att frossa med mina "sparade-för-speciella-tillfällen" mozartkulor.


Fest

Vi hade en liten fest här hemma igår med några nära och kära. Det blev en riktigt rolig kväll och det är först nu vid 17-tiden jag har börjat leva igen!De erfarna......och ynglingarna.Jonny med sitt "nya" kamerafodral.


Fynd

Eftersom jag och sambon var lediga samtidigt en veckodag bestämde vi oss för att åka på en "saker som vi behöver till kråkslottet"-tur. Det blev en riktig lycko-tur. Vi fick oss ett element gratis på skroten, lampor, gardiner, dukar, vinglas + en massa andra "bra-att-ha"-saker på kupan och reprisen för 400 kr. Nu längtar vi bara att få åka dit och börja bo in oss. Det blir nog ändå inte förrän sista helgen i januari.

 

Första dagen på jobbet

-32 grader när jag steg upp i morse. Härligt och friskt på morgonpromenaden med hunden. Inte blev jag varmare, vare sig i hjärtat eller om kroppen när Micke ringde precis när jag skulle bege mig till jobbet och sa att han skulle åka hem eftersom det var för kallt för att jobba utomhus. (de är lite klena de där byggarbetarna!) Himla orättvist!
Kul i alla fall att återse de kära kollegorna, men inte så kul, att jag inte efter en timmes hårt arbete kunde  bestämma mig för att offra en kompdag i morgon.
Så just nu känner jag mig varm i kropp och själ, en ledig dag till. :)Tror jag ska transformera mig till katt. Tänk att bara behöva tänka på mat och sömn! 


Trettondagsafton

När nästan alla pitebor åker och festar på Havsbadet så väljer jag att ha filmkväll med 16-åringen. Micke och Hanna har åkt iväg till Baktsjaur så Alex och jag har laddat upp med massor av godsaker och "Sagan om ringen"-triologin. Vi har nu knäckt de två första filmerna nu, så vi har lite paus för toalettbesök och datauppdatering. Ganska mysig kväll!Lite godis kvar till den sista delen.


3 dagar kvar....

...av ledigheten. Det börjar närma sig vardag och jobb igen, vilket gjorde att jag ställde klockan på 07.00 för att komma in i lite rutiner. ( så man inte får en chock på torsdag när klockan ringer 05.30 ) Tog en långpromenad med hunden i den iskalla blåsten. Jag tror bara det är Elly som uppskattar vilket skitväder som helst!
Sedan har julen plockats bort, vilket har tagit i princip hela dagen. Nu är det i alla fall gjort och nya gardiner är sydda och uppsatta i vardagsrummet. Snyggt blev det!
Nu tar jag och firar med ett glas vin och sovmorgon i morgon. (Man behöver ju inte vara överdrivet nitisk! :)

 

Stadsbesök

Efter att ha tillbringat många sköna dagar i hemmet med att se TV, film o läsa böcker kände jag mig lite sugen på lite omväxling idag. Tog hund och sambo-dotter med mig för ett stadsbesök. Det blev både stadspromenad med hunden, lite shopping och fika på stan. Trevligt värre!Snygga 85-or! Hanna o Jonny


Förväntningar 2010

2009 har varit ett riktigt bra år om jag ser tillbaka. Jobbet, kärleken och ekonomin ( det är de ämnena som tas upp i alla veckotidningarna) har väl varit ok och jag kan väl inte klaga direkt.
Mina förväntningar på 2010 skulle kunna vara att det fungerar lika bra på jobbet och att Malin kommer tillbaka till Ht-10. ( då är det ok) Kärleken kan väl få fortsätta som nu, kanske lite mer särbobetonande och ekonominin får gärna bli något bättre ( någon som kan ge förslag hur jag kan få löneförhöjning utan att gå datakurs? Man kanske inte får högre lön fastän man går den?)
Ja, ja jag hoppas i alla fall att det här året blir lika bra som förra, då är jag riktigt nöjd!
KRAM PÅ ER ALLA SOM JAG KÄNNER; UTAN ER HAR DET ALDRIG KUNNA KÄNNAS SÅ BRA!!