Påsken 2011

Påsken blev helt fantastisk! Vi tillbringade den förstås i Myrheden tillsammans med en del av barn och deras sambos. Solen och värmen infann sig, barnen var snälla och glada och den grillade maten smakade ljuvligt. Dessutom en hel del roliga och mindre roliga aktiviteter,


Micke visar upp sin potatiskanon


Markus testar fina moppen


Anders och...


Kajsa tävlingskjuter luftgevär.


Kajsa lyckades med en fullträff! Vilket var svårt för grabbarna att smälta.


Snart påsklov

Sista stunden på jobbet innan påsklov tillbringades med Teo och Susanna.


Vårtecken

 Den här tiden saknar jag, att jag inte bor ute på landet med alla svanarna som trumpetar, alla vattenfyllda diken där kabbelekorna lyser gula och storspoven som skriker på ängarna. Lite tröst är att det ändå finns lite vårtecken här i stan.
Våren är här!!!

Vilken härlig helg det varit och är. Solen skiner, fåglarna sjunger och det tinar som bara den. Jag har plockat påskris, videkvistar och ställt fram lite kycklingar inför kommande helg. Tror jag ska städa bilen invändigt. Ska lämna in den på tvättning och däckbyte på tisdag hos min kollega Kurt och hans duktiga elever. Hade tänkt de skulle slippa städa bort allt hundhår den här gången. Snäll som jag är!Kaffe i solen är inte helt fel!


Dagens projekt

Sätta om blommor.


Fräscht

Kajsa skulle skicka bort 3 par gardiner som aldrig var använda till reprisen. Som tur var hann jag se dem och tog de med till stugan. Titta nu så fräscht och fint det blev! Fastän vi fortfarande bor mitt i renoveringen och det lär bli ett tag innan den fortskrider så känns det ändå trevligt att få hänga upp gardiner. Tack Kajsa!


Dagens projekt...

...var attmåla skrubbdörren. För de flesta är det en lätt match, men för mig som är sämst på att måla har det inneburit veckor av ångest. Hur som helst tog jag tag i projektet idag och det blev precis som förväntat. Det blev ojämnt, jag sölade färg överallt och ja, det blev inget bra helt enkelt. Värst av allt är att jag måste måla ett varv till i morgon och att det här i huset finns målarobjekt för ungefär 10 år framåt! :(


Årtets tupp

Nu har årets tupp kommit till byxtorget, färgrann och vacker!Ena sidan......och andra sidan!


Egen dator

Jag har fått en alldeles egen dator för första gången i mitt liv! Den är så fin och jag är så glad! Det är min arbetsgivare som gett oss personal var sin bärbar dator som vi kan jobba med, både på skolan och hemifrån.Det gick fin, fint att blogga och lägga upp bilder med den också! :)


Snälla Simon och Sara...

...köper 750 g "älsklings-geisha" till sin mig! Kanske jag ändå varit en snäll mamma!


Nytt recept

Frida och Anders skulle komma på besök och jag tänkte att jag skulle baka en god kaka till kaffet. Kladdkaka med kolaglasyr.  Och, ja visst, den blev god, men hård!Tur att vi hade bra verktyg!


Fredag kväll

Sitter här i huset i Myrheden och eldar i spisen och lyssnar på musik. Ganska skönt efter veckans arbete. Hittade en gammal skiva som Kajsa bränt där det var musik från "Sagan om ringen". Fick en sån där "flashback" som man ibland får. Fatta vilken story Tolkien fick till! Helt sjukt bra! Förutom att böckerna var bra så tycker jag också att filmerna var super. Musiken, handlingen och miljön är så sjukt bra! Faktum är att ju mer jag ser dem, desto bättre blir de. Måste nog snart ta en "Sagan om ringen"-dag igen och jag funderar starkt på att plöja igenom böckerna en gång till.Min favorit, Sam.