PDOL

Nu är den igång igen, den årliga folkfesten Piteå Dansar och Ler. Var ut och kollade pulsen, åt lite mat och drack en öl. Trots att det är skyhöga inträden och att mat och dryck inte heller är billigt så är det en speciell stämning, även under dagtid. Jag gillar PDOL! Nu har vi i alla fall gjort vårt för det här året, det blir inget nattsuddande på gatorna. Vi åker upp till stugan istället. Men nästa år....Folkfest på Piteås gatorFörsäljning av allehanda grejorMassor av god mat


Arbetsplatsträff

En liten träff med arbetskompisarna hos mig...+ Jonny


Loppisfynd

Gick ner på loppis och strosade en stund i dag. Spenderade hela 9 kronor på 3 böcker.
Micke och Karin har åkt till Luleå för att gratta Anders som fyller år idag.  Så nu ska jag bara njuta av ensamheten och en god bok.


Trötta killarSå här trött blir man när man monterat upp IKEA-möbler tillsammans!


IKEA

Ok, jag kan medge att jag tycker att ikea är en himla bra affär, och jag tycker det är bra organiserat när man ska handla där. Men frågan jag ställer; Har folk inget annat vettigare att göra på semestern än att springa där och shoppa!!??
En sak är väl när man som jag måste dit och köpa nytt, men att bara vara där för ros skull! Jag begriper mig inte på folk.
Hur som helst efter 5 timmars! svettiga inköp (då hade jag ändå en väl skriven inköpslista) tillsammans med tusentals andra så fick vi med oss det mesta hem. Nu har vi bara några dagars montering framför oss.
Kan i alla fall tala om att nu lär det INTE bli ikea på ett bra tag!


I stan

Vad skönt att vara på ett myggfritt ställe! Att få ta en långpromenad med Elly utan att slå och vifta efter "hungriga" insekter, att kunna vara inomhus utan att hela tiden få jaga efter surrande myggor, det uppskattas verkligen!
Har fortsatt att stöka till i nya lägenheten. Alex blivande rum har fått nya gardiner och i morgon ska det införskaffas nya möbler dit. Har bestämt att han ska få "sprillans" nytt eftersom han tidigare bara fått ärva efter sina syskon.
Det har blivit en lång lista som ska inhandlas på IKEA, så i morgon blir det till att ställa väckarklockan så att allt hinns med innan vi ska hämta Karin. En heldags shopping tillsammans med Frida, Anders och mamma.Visst är gardinerna "häftiga"?


Blomsterprakt

Vi har nu tillbringat en dryg vecka i stugan. Förutom myggen är det verkligen ett paradis. Jag är som en knottrig kondom av alla bett från mygg och knott som härjar där, trots att jag preparerat mig med myggmedel. Det blir absolut att investera i en myggfångare.
Trädgården blomstrar i alla de färger och jag har faktiskt, "intresserad" och "kunnig" som jag är tillsatt en massa gödsel i de upprensade rabatterna! Det lär väl i alla fall bli mer ogräs att rensa.
Nu har vi åkt in till den stora staden för några, förhoppningsvis myggfria dagar. Internet är installerat i lägenheten och vi ska försöka uppdatera oss lite om omvärlden.
Lägger ut några bilder av en del av det som blomstrar i rabatterna. Är det någon som vet vad det är för blommor får ni gärna berätta för jag har ingen aning av vad allt är.Liten rosa blommaMörkorange blommaMörkröd blommaNyponros?Orange blommorIris?Akleja, det enda jag är säker på.Slutligen, här i en gammal kloss på väggen till vedhuset huserar fyra små, grå flugsnappeungar.