Stickprojekt

Jag började att sticks en tröja en gång, jag tror det var år 2000 och ambitionen att sticka en mönsterstickad tröja skulle gå lätt som en plätt. Antar också, att med tiden avtog lusten för detta projekt och tröjan blev liggande i en påse och tiden bara gick och gick.
I julas hittade jag igen påsen. 10 år äldre och med betydligt mer stickvana men framför allt med mer gott om tid bestämde jag mig för att slutföra arbetet. Sagt och gjort, det blev en färdig tröja till slut. Synd bara att 10 års väntan också har inneburit 10 ökade kilon. Hoppas nu att Kajsa kan och vill ha den så den inte bara blir liggande igen! För den blev ju rätt så fin.


Lyx

Att köpa en samlingsbox med Peter Lemarc som innehåller 13 CD + 2 DVD! Lyxigt värre! (Jag vet att det är ute med CD men det struntar jag i!) För mig är det lyx.
Fredag kväll...

... i Myrheden.


Is-skulptur

På byxtorget håller de på att göra en is-skulptur inför vinterfestivalen. Ser fram emot det färdiga resultatet.


Nya skor

= skavsår! Fick mina nya skor i helgen och glad i hågen gick jag så ut på morgonpromenaden i måndags. Det visade sig att 40 minuter i mina nya skor resulterade i ett stort och blödande skavsår. (på bara ena foten) Nu kan jag knappt ha mina mjuka vinterskor utan plågor. Hur som helst, omplåstrad och envis, går jag in dem i lägenheten under kvällarna. Skam den som ger sig! Snygga skor! Men ack så plågsamma!


Lite att göra...

...då kan man alltid sticka äggtröjor! (till Kajsa som ofta vill ha en massa onödiga saker!)
Besökare

Mina småfåglar har fått en konkurrent till maten, en ekorre som kommer och äter vid fågelbordet.


Shopping

Från vår lägenhet är det är ca. 2 minuters promenad tills man är i själva stadskärnan. För den skull är det inte ofta jag springer på stan. I veckan har jag dock varit ute på stan två kvällar i rad! I går för lite nödvändigheter och i kväll blev det en tur till gallerian för att inhandla lite "i sista minuten" presenter. Sen så verkar det som om jag måste iväg i morgon också! Tänk om jag är på väg att bli shopoholic?


Rolig dag

Idag har det varit utbildningsmässa på Nolia. Under några år har våra HR-klasser fått äran att ha hand om caféet där, så även i år. De har genom sitt UF-företag bakat och gjort semlor och baguetter som de haft till försäljning. Det är jätteroligt att se hur duktiga eleverna är och vad de växer med uppgiften. Försäljningen gick bra och det lär nog bli en resa till huvudstaden i slutet av terminen.


Skidtur

Trots att temperaturen var på minus 25 på morgonen kunde jag åka ut på en skidtur mitt på dagen när solen värmde.Lite bet kylan i kinderna men det var en vacker vinterdag.Jag är så nöjd och glad över mina nya, fina turskidor. (Tack Micke!)


Utedag

Äntligen, efter vad som känns en evighet har det varit en temperatur som gjort att det gått att vara ute. Alltså har vi försökt få ett par timmar med frisk luft i dagsljus. Härligt! Jag och Elly tog oss en promenad i skogen och Micke startade upp "gamla Bettan" och har kört upp ett skidspår som jag ska pröva i morgon om vädret håller i sig.
Simon och Sara kom hit och tog en sväng med skotern medan Kaja och Elly busade ute i snön. Så idag har både hundar, mattar och hussar fått sig frisk luft. (+ lite tvåtakts-avgaser)

Fotade mina snyggingar och deras ekipage. Vilket är snyggast? Rösta gärna!NR 1. Micke med sin ET-340 TNR 2. Simon med sin Skidoo


Bloggtest

Måste testa om det går att blogga nu när vi fått internetuppkoppling i Myrheden. Fanns inte så mycket att blogga om, men så här långt har vi kommit i renoveringen.(Det tog ca 5 min att ladda upp bilden men jag tror det funkade.) Vårt blivande vardagsrum.

Hatobjekt

Det här är mitt hatobjekt nr. 1. Fastän det är grönt och grannt så tycker jag det är vedervärdigt att jag ibland måste plocka fram det ur dess mörka skrubb. Det fräser och låter och beter sig otrevligt. USCH! Värsta monstret!


Social samvaro

Jag och Jonny åkte till Kajsa ikväll för att hålla henne sällskap eftersom Markus jobbar de flesta kvällarna. Det blev inte så mycket socialt umgänge för mig, eftersom...         ...Kajsa och Jonny mest hade trevligt framför datorn,och Charlie låg och sov. Men det var rätt så trevligt ändå. Det är inte helt fel att sitta och mysa för sig själv någon gång.

Inte normalt

Egentligen är det ganska onormalt att varje dag, fem dagar i veckan, i mörker ca 7 månader per år, stiga upp 5.30 för att jobba och komma hem vid 16.00-tiden. Laga mat, diska, tvätta och möjligtvis hinna med någon trevlig sysselsättning innan man vid 22.30-tiden går till sängs. Sen när det blir fredag och man äntligen blir ledig, då är man så trött och slut att man knappt orkar hålla sig vaken till 21.00. Lördag och söndag svischar bara förbi och sen är det då dags för en ny arbetsvecka. Men det är klart, man ska minsann vara glad att man har ett jobb! Visst är jag det och jag trivs dessutom bra med mitt jobb men kunde det inte vara någon fler dag helg!


Söndag

Tillbringades så här...


Lördagkväll

Tillsammans med släkt och vänner hade vi en trevlig lördagkväll med god mat, dryck och lite sällskapsspel.Micke 52 år

Min älskade sambo fyller idag 52 år! Grattis! Grattis! Du är så söt och rar! ( Snygg och stark!) Det firar vi med fest i morgon tillsammans med barn och syskon!


Bålskål


Här är min fina bålskål som jag fick av mamma igår och som jag ska göra sangria i på lördag.
(Och Jonny, du får den inte sen!)


Tulpaner...

...är mina favoritblommor. Nu när de säljs så billigt ska jag alltid försöka ha en bukett stående hemma. De är ju så fina och skänker en glädje i vintermörkret!