Mindre roliga plikter

Jag har alltid (nästan) tyckt att det är roligt att ha barn. Men att tänka på, är att det finns vissa saker man bör ta i beaktaning. Man ska uppfostra dem till goda medborgare, de kostar rätt så mycket i fråga om mat, kläder och prylar. Man ska vara beredd på att ställa upp i alla aktiviter de är med i, både vad det gäller att skjutsa och de åtaganden som följer med aktiviteten. (kan vara bakning och fikaförsäljning, städning av diken, långa pass på olika evenemang, lottförsäljnjng, mm.)
Som förälder ska man ställa upp med kalas i åtskilliga är, man ska alltid vara pigg, alert och engagerad i skolan och orka med läxhjälp. Man ska vara förstående och ge goda råd och trösta när de behöver. De ska skjutsas hit och dit fram till de är ungefär 17 år, sen kommer det minst roliga med att ha barn! ÖVNINGSKÖRNING! Då ska de helt plötsligt köra själv med en själv bredvid, vilket är en påfrestning för en annars rätt så lugn mamma. Övningskörning är inte roligt!
Efter tre mer eller mindre lyckade resultat av tre barns övningskörning är det nu dags för den sista att börja med eländet. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och göra vad som förväntas. Verka lugn och trygg medan 17-åringen kör och hoppas på det bästa! 


 

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Du övningskörde då inte mycket med mej.

2011-08-17 @ 09:43:21
URL: http://kajsaji.com
Postat av: Lisa

Hej M-L,

det är inte sa ofta jag kikar in men just nu är äldsta dottern pa besök och da passade det ju bra...

Haller med dig fullständigt, det är nog den värsta nervtest man har med de "sötingarna" men tänk dig att fara omkring med "dom" här...

Jag är ocksa jätteglad att jag inte maste igenom det mer. Fast sen kommer väl barnbarnen och dom ska skjutsa en till sjukan, da far man väl en hjärtinfarkt ;-)

Lisa

2011-08-19 @ 20:53:38

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Din mail: (publiceras ej)


Blogg:


Vad har du på hjärtat?


Trackback