Fredag

Två dagar av ledighet är underbart! Tänk vad man hinner på två vardagar som man annars skulle ha tillbringat på jobbet. För första gången på länge känns det som om jag inte ligger efter med allting, och fatta, det är två dagars ledighet kvar!
Plockade hem Jonny från stan efter att ha tvingat honom på en timmes stadspromenad i det vackra höstvädret. ( Dock klagade han på att det var kallt och ville gå hem hela tiden) Efter en liten eftermiddagsvila lagade vi en god middag och hade det allmänt lugnt och mysigt.

Snart mat......


Äntligen ledigt!

Två lovdagar sitter inte helt fel nu. Var till Umeå igår på mat-mässa, det var supertrevligt. Trevligt sällskap, mycket provsmak, intressant föreläsning med "den hemlige kocken" och lite shopping på stan. Åkte hemifrån före sex på morgonen och var inte hemma i Svensbyn förrän vid halv tio. Kan säga att det kändes bra att inte behöva ställa klockan på 5.30 i går kväll.
Dagen idag består av bak och mat. (fick nog inte nog igår) Har bakat matbröd och en cheese-cake. Ska också koka en laddning med palt och bjuda mor och son med sambo.
Måste dessutom få säga tack till Gunnel som jag mötte på dagens skogspromenad med Elly. Du är den absolut bästa personen man kan möta när man har hunden lös men som inte riktigt fattat all lydnad!


Stor i orden....

Är man stor i orden eller skriver blogg så straffar det sig som sagt. 2 ggr denna dag. Först och främst i morse med min, som jag säger, väldresserade hund som alltid kommer på inkallning, om det nu inte finns något roligare än matte, tex utspridd gödsel som man kan rulla sig i. Ni kan själv räkna ut hur Elly luktade efter det roliga! Hade inte heller tid att sätta igång med rengöring efter morgonpromenaden eftersom vi skulle på konferens med jobbet. Ska säga att det stank som bara den här i morse. Sen blev det stackars Micke som fick ta hand om stinkbomben för han kom hem tidigare än mig idag. Om jag så säger, har inte Elly legat högt i kurs hos matte och husse idag. Men nu luktar hon så gott! I morgon blir det promenad i koppel!



Lite skäms man kanske...men bara lite

Andra missen av mig var att lägga ut kort på klippning av Alex. Naturligtvis hade Simme sett det och ville också bli klippt. Lite dumt av mig att skriva att man tjänar mycket pengar. De som blir klippta ja, men för mig blir det ju oavlönat arbete. ( Tror de ska få pröjsa min frissa nästa gång jag ska dit!)



Simme före klippning....



...och efter klippning.

400 kr +

Tänk vad fort man tjänar in 400 spänn. Klipper ju alla de manliga familjemedlemmarna själv så det blir ju en hel del pengar sparade varje år. Att jag, dessutom inte klipper mig särskilt ofta, vartannat år ungefär, gör att vår frissaräkning inte är särskilt hög. (men jag går till frissan) Så länge alla är nöjda och belåtna så får det förbli så. Men Mona, om du kikar in här, så titta inte så ingående på korten av Alex! :)



Före.....



...efter


Söndag




Ja, inte fick man ligga och dra sig framför tv-n den här gråmulna söndagen! Nä, då tyckte sambon att vi skulle åka och leta en julgran. Då var det bara att hänga på eftersom jag gärna vill vara med och bestämma gran, eftersom vi har lite olika åsikter om hur den ska se ut. Jag vill gärna ha en disney-typ, tät och vid medan Micke dras mot den lite smalare typen. Till slut hade vi ändå enats om några stycken, bland annat den på bilden. Men jag tror det blir en annan. Ni får väl se granen klädd och klar vid senare tillfälle.


Lördag

Äntligen en härlig sovmorgon! Helt underbart, kände mig så utvilad i morse efter en lång tids trötthet. Tog en lång promenad med Elly, i dagsljus för en gångs skull. Tror även att hon uppskattade dagsljuset.
Mamma ringde och sa att hennes tv gått sönder så det blev en färd till stan och inköp av en ny tv åt henne. Micke installerade den och som tack blev vi bjudna på köttsoppa. Inte helt fel! ( Nu slapp vi disken :) ) Resten av den här lördagen kommer nog att fördrivas med en god bok och kanske en bra film.

En utslagen Elly efter promenaden
 


Helg!

Äntligen fredag! Jag o sambo lagade mat tillsammans, tog en bastu medan pajen var i ugnen. (Pajen som för övrigt bestod av köttfärs och champinjoner) var mycket god tillsammans med det också mycket goda vinet som jag fick av min assistent Carina.( Lite måste ju assistenterna smöra för oss lärare! En vinflaska då och då är ju inte helt fel!) Lyssnar på Queen på spotify och dricker lite mer vin medan vi väntar på Idol En riktigt bra fredag kväll än så länge!



Här hålls ångan uppe!


Fullt upp

Det har varit mycket den här veckan. Förutom jobb har det varit fackmöten, skjutsar och kurs påkvällstid. Dessutom finns det ju en del som måste göras hemma också ( uppdatera blogg, kolla facebook mm). Alltså har det inte funnits så mycket fri tid. Känner mig något trött nu. Det är inte helt fel att det är fredag i morgon och ledigt två dagar i slutet på nästa vecka.


Ljus i mörkret

Jag är ju ute och går varje morgon med Elly. Det blir oftast en promenad på vallsberget eftersom jag då kan släppa lös henne och låta henne springa av sig ordentligt eftersom hon ska tillbringa hela dagen i bilen. Går man ut före sex i skogen är det mörkt, mycket mörkt och man ser varken hund eller farligheter såsom hål, stenar, grenar mm. Har under åren haft diverse pann - och ficklampor som varit värdelösa, så den här hösten har jag gått utan någonting, vilket lett till ett fall och ett sår på knät som tagit två veckor att läka.
Nu är det ju så att jag har en väldigt omtänksam sambo, som tillfälligtvis är sjukskriven och fördriver en del av sin sjukskrivning på Clas Ohlson. Tänk då vad han hittade till mig där? En pannlampa som förhoppningsvis lyser bättre än de jag haft tidigare. Måste ju få säga att det är gulligt att han är lite rädd om mig! Eller så är han ängslig för att jag ska sluta röra på mig och bli tjockare och fetare. Eller att jag ska få sova 1½ timme längre än han. :) Vilket som... det var snällt ändå! Nu längtar jag nästan till i morgon bitti och få pröva den.


Aktivitetsproblem

Jag har ingen stickning just nu! Lätt panik! Får lov att leta i garnkorgen efter något att fördriva kvällen med, ett par sockar eller vantar kan väl alltid åstadkommas. :)



Helg

Helgen som varit har innehållit både lite mys och mycket kalas. Fredagkvällen tillbringades framför tvn och Idol. Lördag åt vi surströmming här hemma tillsammans med en del av släkten och söndag var vi och grattade Sara och Emma som fyller 20 år i morgon. Tack för mycket och gott fika!

Elly fick komma upp i soffan och mysa med mig och katten. 



Frida och Anders hade fixat en specialburk från Kallax. Nr 339



De som åt den sura fisken.(Anders, Frida, Vivi, Jonny, Jörgen och Micke)

De söta födelsedagsflickorna, Sara och Emma med sina lika söta pojkvänner, Simon och Robert.




Ja så var då ännu en helg till ända. En mycket trevlig helg! Nu laddar jag batterierna inför sista veckan innan skollovet.

Här kommer receptet till den goda kakan, kusin Mona. Både jag och katten kan intyga att denär god.

Chokladrutor

6 dl socker + 6 dl filmjölk vispas

Blanda ner

8 dl mjöl
6 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 tsk salt
3 tsk bikarbonat
150 g smält margarin

Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min. 175 grader

Glasyr:

100 g margarin
2 msk kallt kaffe
2 msk kakao
5 dl florsocker

Kokos eller strössel

 

 


Märkliga varelser och hungriga katter

Har jag inte sagt det förut så säger jag det nu. Tonåringar ÄR märkliga varelser. I början av veckan bad jag Alex att gå ner till återvinningen med lite skräp. ( Det är ca100 m) Fortfarande står det kvar (idag är det fredag), mitt på golvet i lanrummet där Alex med vänner tillbringar mestadelen av sin fritid. Tilläggas kan sägas att det luktar en hel del sur mjölk där nere! Men "orka", får man till svar när man påpekar att skräpet fortfarande står kvar. Det som är märkligt att det inte är det minsta jobbigt att släpa ner en 3-sits soffa + ett bord från övervåningen ner till källaren när man ska lana. Det går av bara farten. Ja, inte vet jag, men lite konstiga är dessa tonåringar!
Om hungriga katter vill jag bara säga att jag är LITE irriterad på min Ugly Betty. Det vill säga , "hon är ganska nära döden" just nu! Det beror på att hon har hunnit att äta både på min nybakade kaka + av pizzan som var kvar efter middan. Inte för att jag inte anser att hon också kan få smaka av det goda utan mest för att det inte går att lämna köket 5 minuter med något ätbart framme. Hade satt folie på pizzan, men det hade hon tuggat hål på.  Hoppas hon får riktigt ont i magen! 


Soporna står kvar...



...soffan nerburen. Niklas har installerat sig.



Mätt och belåten


Hemmakväll

I kväll är jag bara hemma och pysslar med roliga saker. Sara fyller 20 år på måndag och Micke skulle bjuda på fika på jobbet så jag bakade Emmas goda kaka till de raringarna. Alex blev lite sur för att det bara blev kanter över till honom så få se om det kanske blir en kaka till i helgen.



Emmas goda kaka



Simon o Harry hämtade fika


inredning

Alla som känner mig vet hur mycket jag tycker om inredning. Alltså inte mycket! Har ändå under två hela kvällar försökt piffa upp vardagsrummet med nyinköpt soffklädsel och ny matta. ( Nya gardiner är också beställda) Vet inte om resultatet blev så mycket bättre än tidigare men jag har då åtminstone försökt anstränga mig lite. Ni som ser resultatet ska också kolla in den perfekta symmetrin på tavlorna på väggen.


Söndag igen!

Tänk vad helgerna rinner iväg och vips så är det söndag kväll igen. Jag, sambo och hund har förutom att stöka på lite här hemma hunnit vara ute och njuta av det vackra höstvädret idag.



Lilltjärn



Tänk, det fanns en geocachgömma här också!



Vy från Småskärsudden ut mot Bondön och vindkraftverken.


Gammal

Det är bara att inse att man börjar bli gammal när minstingen vuxit om en. Men, men, jag säger bara att fastän barnen växer och åldern tar ut sin rätt kroppsligt så är sinnet fortfarande ungt! (och jag är faktiskt längre än Kajsa!)



Inte så mycket längre än mamma

Kalligrafi

Jag har börjat en kurs i kalligrafi i kväll. Med stor förväntan tänkte jag att det skulle vara lätt bara man kunde tekniken. Ack vad jag bedrog mig! Det är massor att tänka på. Förutom tekniken är det massor som man ska tänka på, att man skriver bokstäverna i en viss ordning, var man ska börja och sluta, att de blir i rätt storlek mm. Det lär bli att öva mycket. Kan ju bara säga att det jag skrev ikväll inte blev snyggt: Men det var jättekul! Vår ledare har även en kurs i scrapbooking, blev nästan lite sugen av det med, men det får bli en sak i taget.



Tidsbrist

Ibland känns det som om inte tiden riktigt räcker till. Mycket på jobbet och annat som fyller dygnets timmar. För mig som är en riktig hemmamänniska blir man lite lätt stressad av alla måsten, samtidigt som det kan vara ganska trevligt. I alla fall är den här veckan fulltecknad hela dagarna och kvällarna med diverse kalas, föräldramöten, kurser och afterwork.


70-års kalas!

Ikväll har vi varit på kalas hos min ungdomliga moster Laila som faktiskt fyller 70 år. Det var ett riktigt kalas vill jag lova, 4 olika sorters pajer, smörgåstårta, 9 sorters värstingfika + 2 tårtor. Gissa hur man känner sig nu?! Men ack så gott det var! Tack så mycket Laila, Ingela, Mona och Benny!



70-åringen



Lailas barn, mina kusiner ville förstås också vara med på bild!
(Ingela, Laila, Mona o Benny)



Min storebror Tony med fru Sussi var också på kalas.



Benny och Mona önskade uttryckligen att få bli kändisar på min blogg!
Värsta snyggingarna, va?


Huvudvärk

Har haft en dundrande huvudvärk idag. ( Det beror inte på baksmälla eftersom jag håller mig vit!) Men det känns så himla sugigt att det alltid kommer på helgerna när man verkligen vill njuta av ledigheten. Nu har ju den här dagen bara handlat om att kunna sova bort eländet. Säger bara SHIT, SHIT!


Geocaching

Jag och Jonny hängde med Micke på en geocaching-runda idag. Det blev några "skatter och många fina naturupplevelser! En riktigt härlig höstdag!








Helg

Äntligen fredag igen! Har en skön och lugn kväll med TV-tittande och lite gott att äta. Simon och co. lanar i källaren och Alex är hos några kompisar i Klubbgärdet. En ganska vanlig fredagkväll med andra ord. Har lovat att hämta senare inatt så det blir väl att slumra i soffan till dess telefonen ringer.
Lägger in en bild från dagens början, vid 6-tiden, när Elly och jag var på vår morgonpromenad.



Trött

Idag var jag så fruktansvärt trött efter jobbet. Det är sällan jag sover middag men idag var jag så sliten att jag somnade på soffan en stund. Blev bryskt väckt av min älskade 15-årige son som ville ha skjuts in till stan, han skulle på tjejkväll! Annars ser man honom typ ½ minut varje kväll om han nämns lämna datorn för att hitta något ätbart. Ja i alla fall så känner jag mig något piggare nu, orkar nog med morgondagen också!



Ungefär så här mådde jag innan jag blev väckt.