Kok-kaffe

Jag har köpt en kaffepanna på tradera och nu har jag invigt den. För en kaffeälskare finns ingenting så gott som riktigt, nykokt kaffe. Jag vill lova, att det verkligen smakade "delikat"!


Stolt morbror

Idag fick de då äntligen komma hem, familjen Wimmer. Simon ville förstås hälsa på sin systerson och passade på att lova honom att han snart skulle få följa med på skotertur.

Två snygga killar!


Dagens projekt...

...var att hjälpa Jonny sy, värsta siden t-shirten. Den ska han ha på nyårs-afton tillsammans med en svart sammets-kavaj. Han kommer att bli jättesnygg, eller vad tror ni?

 Lite fick han minsann sy själv.Det färdiga resultatet! Inte så pjåkigt.


Milo

Kunde inte vänta till Kajsa, Markus och lille Milo kom hem så det blev bussen till Sunderbyn för att få känna och mysa med underverket en liten stund. Han var så liten och så fin, den vackraste bebis jag sett. Jag är världens stoltaste mormor!2945 g, 49 cm


Juldagen

Julafton blev lugn och fridfull tillsammans med nära och kära. Jag hade nog varit jättesnäll för jag fick jättemånga paket innehållande böcker, skruvdragare, garn, berlock, mössa, chokladfondue mm. 
Idag har vi mest bara myst och mått gott, legat i soffan och jäst.

 


Julen är här!

Nu är alla klapparna inhandlade, likaså maten. Granen är klädd, huset städat, paketen inslagna, glöggen köpt och leveranserna av paket till nära och kära avklarade. Nu ska jag bara njuta och bli miljonär ikväll. GOD JUL!Kreativitet

Det klagas mycket på att dagens ungdomar inte tar sig för någonting, att de bara sitter framför datorn. Häromdagon fick jag bevis på motstsen när jag kom till jobbet. Där hade några kreativa ynglingar gjort den här "fina" snöskulpturen.
Vinter

Hemma i stan har det mest varit regn och ishalka i veckan. Här i Myrheden (Mysheden) är det vintervitt och fint!


Förvandling

Nästan varje fredag förvandlas vår lägenhet till spelhåla. Då invaderas lägenheten av ca 4-5 stora, grovröstiga, stinkande, nedskräpande men ack så fina ynglingar! Varje söndag när vi kommer hem är lägenheten nystädad och fin igen. 
Var lite orolig i början över att det skulle bli livat, att klagomål från grannar skulle avlösa varandra, att det skulle bli ett ställe där andra ungdomar skulle vara och festa mm. Efter 1 ½ år har det än inte varit ett endaste klagomål (förutom ett, och det var när jag och jonny drack vin och spelade musik lite högt).
Jag vet att det spelas dator allt för mycket men jag tror ändå jag föredrar att veta att de sitter där och spelar istället för att vara ute och röja. Känns ändå ganska tryggt!Bara två deltagare än så länge!


Ny arbetsplatsNu har vi fått nya lokaler där vi ska husera tills det är renoverat på skolan. Vi kommer att vara på parkskolan, där också vandrarhemmet är. Har varit och kikat på lokalerna och de såg rätt bra ut om än lite slitna. I morgon får vi ditlevererat våra köksgrejor och från och med måndag lär vi börja ställa i ordning. Vi har också fått en ny teorisal och nytt arbetsrum. Det blir nog att jobba någon dag under jullovet med att få i ordning där.
 Tråkigt och roligt

I går morse när jag kom till jobbet var stora delar av våra lokaler vattenfyllda. Mitt kök var ett av de utrymmen som drabbats värst. Det innebär att vi måste tömma köket och flytta hela vår verksamhet till andra lokaler. Inte helt utan besvär vill jag lova. Hur som helst är det bara att "gilla läget" och hoppas att det ska bli bra.
Roligare är att jag fick låna Teo en stund ikväll och ha en riktig mysstund med honom.Fick värsta lyx-kaffet......som om det inte är ett nog stort privilegium att få vara tillsammans med den här glada "snyggingen"!


Måndag

Då var det arbetsvecka igen, men nu har nedräkningen till jullovet börjat. Efter jobbet färgade jag mitt gråa hår och sedan hälsade jag på hos Jonny. Han ville inte ha främmande för han hade så "stökigt" men det struntade jag i för jag var fika-sugen. Kan tilläggas att det inte alls var ostädat och jag fick mig lite "go-fika"!


Dagens sysselsättning

Köttbullarna till julafton och russinkakor. Ringde till min kära mor för att få recept till kakorna, men när hon hörde att jag inte hade bregott ville hon inte ge mig det så jag fick googla. De är alltså bakade med milda margarin och blev ändå hyfsat goda! :)


Julfint

Trots att renoveringen är i full gång så har vi försökt med lite julmys i de delar där det går.


Estetiskt lagd...

...är det minsta man kan säga om mig. I alla fall satte jag ihop en liten juldekoration efter bästa förmåga. Den ska föräras Mickes före detta, jätterara svärmor och hennes sambo. De ska nämligen komma på besök i helgen och Micke ville ge dem en liten julgåva. Eftersom tiden blev knapp för inköp av en "vackrare" dekoration var det bara att plocka ihop det bästa som fanns tillgängligt och tillverka en själv. Men, visst är det tanken som räknas?