Mors Dag

Vilken trevlig dag! Jag blev värsta uppvaktad med biografi av Ulf Lundell, orkidée och inredningstidning. (Jonny verkar tycka att jag behöver hjälp på traven med inredningen i Myrheden)
Hur som helst så skulle jag inte ha något emot att det var Mors Dag lite oftare! Inte bara för presenterna utan för att det är så roligt att träffas och umgås med alla söner samtidigt + mamma.


Kattungar

Det blev kattungar i helgen! 4 stycken små raringar. Tyvärr så valde vi att ta bort 3 och sparade bara en. Det blev den ljusa som blev kvar.
Hej igen!

Nu är datorn fixad så pass att det i alla fall går att ha kontakt med omvärlden. I och för sig har det väl inte hänt så mycket i veckan mer än att......Elly har fått massor av våteksem, fått vara till veterinären och bli rakad....mina snygga och sexiga kollegor bygger om på skolan,och katten börjar se ut som en boll. (vad kan det bero på?)


Värmebölja

Vi har det varmt. Just nu kl. 18.00 visar termometern på +23 grader i skuggan. Det blev till att städa upp altanen efter jobbet och nu kan vi sitta ute och njuta av den sköna värmen.


Present

Om jag någon gång klagat över att jag aldrig får presenter, blommor eller något annat romantiskt av min sambo, Glöm det!  Idag fick jag faktiskt en present. Vad som är syftet med den är kanske inte så svårt att räkna ut. Han gillar att se mig påta på i rabatterna!  Visst är det rart?


 

Långhelg i Myrheden

Har tillbringat en långhelg i Myrhrden. Det har varit mycket jobb, det är säkert att mycket tinar fram under snön! Micke har bränt skräp och jag har försökt kratta fram växtlighet under löv och gräs. Få se hur mycket som går att rädda efter några års igenväxtning.
Främmande har vi också haft, det har blivit en del god mat och dryck i det vackra vädret tillsammans med allt trevligt sällskap.Jonny sov över och fick bo i skrubben.Första middagen ute.Efter krattning visade sig ett jordgubbsland.Den stora dammen med massor av grodor.
(De ville inte vara med på bild)Det tinade fram en liten damm också......och en till.Härlig lördagkväll i glada vänners sällskap!
(Sara, Laila, Gösta, jag o Simme)


Lägesrapport

Just nu är det en tid med mycket arbete och lite fritid. Det ska göras fint både ute och inne. Samtidigt som man upptäcker att det snart är slut på terminenen med allt vad det innebär. Utvecklingssamtal, betyg och planering av lite roliga aktiviteter. Samtidigt så är det härligt med våren, att stiga upp 5.30 för morgonpromenad med hunden, solen skiner, fåglarna kvittrar, det är kvalitet! Jag älskar den här tiden! Och så älskar jag mina barn bara för att de är så fina. (det säger jag bara för att det snart är mors dag och jag vill ha en ny vinddress!) 

 

Nöjd och belåten

Alla lärare i kommunen är ålagda att gå datakurs.  Jag har lyckats undvika den i några år (hade hoppats pengarna skulle ta slut innan alla hade gått den) men den här terminen var jag tvungen. Det innebär att man ska göra tre uppgifter som ska skickas in och godkännas. Jag har idag efter jobbet med hjälp av snälla kollegor gjort min tredje och sista uppgift, ett bildspel med både tal och musik.


Är man stor, måste man vara snäll...

...och det är verkligen Elly som låter katten krypa ihop och värma sig hos henne. Jag tror också att de har saknat varandra, katten har ju varit borta i 2½ vecka.


Måndag

Efter fyra dagars skön ledighet har man fått lite energi. Bjöd hem Jonny på middag som han självklart fick hjälpa till med att laga. Det blev hemlagad minestronesoppa till middag och en äppelkaka till efterrätt. (som står i ugnen just nu) Simon och Sara som just är hemkomna från en veckas vistelse i Dalarna kommer också hit och fikar.en sockerbagare......bakar kaka.