Lördag förmiddag

Det blir inte så mycket bloggande under veckorna pga. att det inte finns så mycket att blogga om. Det händer ju inte så mycket spännande eller roligt när man jobbar. Kan ju inte heller blogga om mitt jobb eftersom det finns vissa sekretessregler när man jobbar som lärare.
Egentligen är det väl inte något speciellt under helgerna heller men idag har jag i alla fall bakat lite frukostbröd och badat Elly för de som är intresserade. Nu är hon så ullig och gullig och luktar gott! Kanske Jonny fortsätter rasta henne nu! (Han har sagt att han vägrar om hon bajsar och luktar illa.) :)


Vårkänslor

Jag tror att våren är i antågande. Solen skiner och det är så ljust och vackert ute. Helgen har varit superfin! Igår var vi och åkte skidor 13 km, vilket reulterade i skavsår på bägge tårna! Så idag får skidorna stå och jag får njuta av det vackra vädret genom fönstret och sitta på bron och dricka kaffe. Men det är inte fel det heller! :)

 


Ja, jag vet,!!

att jag egentligen har köpstopp på garn, men när jag kommer på att jag vill sticka något, då händer det något konstigt. Fingrarna rör sig automatiskt på tangentbordet och vips är det tryckt på köp-knappen. Någon mer som varit med om detta fenomen? Hur som helst så kom det ett litet garnpaket på posten till mig. Nu blir det förhoppningsvis till att sticka, inte en jordgubbströja som på beskrivningen, utan en liten blåbärströja till Milo.

 Blåfärgen var kanske inte riktigt den rätta men får duga, grönt har jag redan.


Sista dagen av ledighet

Vill bara säga att det varit ett helt underbart sportlov som verkligen kändes behövligt. Faktum är att det är först idag som jag inte känt mig trött. Skönt att få ladda batterierna efter en ovanligt jobbig och tröttsam början på året.
Igår kväll tillbringade jag kvällen tillsammans med Kajsa och Jonny. (Marcus jobbade och Milo sov.) Vi följde finalen i melodifestivalen och fikade Jonnys goda kaka. Rätt låt vann helt klart! Tycker faktiskt det var rätt bra kvalitet på låtarna i år men Loreen var "outstanding".
Nu väntar jag hem Micke som varit i Tarradalen och jagat ripa och snart är det alltså som vanligt här hemma igen.2012 års vinnare


Dagens utmaning...

...lösa veckans melodikryss. Det gick alldeles förträffligt! (ja, jag fick ringa Jonny om en av artisterna som var lite väl modern för mig.)


SPORTLOV

Fatta vad tiden bara springer förbi. Har nu haft sportlov och inte haft en enda tråkig minut! Egentligen skulle det ha kommit ett nytt blogginlägg varje dag om vad jag pysslat med, men jag har inte prioriterat datorn och blogginlägg i veckan.
I alla fall så har jag, lagat mat och bakat till sambon som åkte iväg på ripjakt i onsdags, jag har shoppat med min kära mor, umgåtts med barn och barnbarnet, varit hund- och barnvakt, städat, stickat äggtröjor till Kajsa, sett såpor tidigt på morgonen, umgåtts med en gammal väninna och druckit vin nästan varje kväll.
Nu är det helt plötsligt fredag kväll, Kajsa, Jonny och jag har lagat coq a vin och ätit och haft en trevlig kväll. Är nu helt solo här hemma och det känns riktigt skönt.
Önskar bara att det varit en till vecka med ledighet. 

  Den här lilla "charmungen" umgås man ju gärna med!