Halloween

Att ha duktiga assistenter i klassen är inte helt fel. Igår fick jag hjälp av kreativa Linnea med halloween-dukning. Det blev så läckert! Eleverna fick göra grönt mos med läskiga fingrar av prinskorv och flagad mandel. En uppskattad lunch!

  


"Ryck"

Någon gång, typ fyra gånger per år, får jag ett "ryck". Ikväll hade jag ett, vilket innebär att jag, efter middag, handling och det "vardagliga" både bakade och storstädade toaletten. Önskar jag hade "ryck" lite oftare så att det alltid fanns fika och alltid var välstädat hemma. (men det är ju skönt att slappa också!)

 

Mysfaktor

I Myrheden har det kommit lite snö som faktiskt ger en liten mysig vinterstämning.Myssnö, myshus och myshund!

Tråkiga saker...

...måste också göras. Bland de tråkiga sakerna kan nämnas strykning, lagning av kläder, dammtorkning och rensning av diverse saker som "råkar" hamna på ställen där de inte ska hamna. 
Idag tog jag i alla fall tag i strykhögen som legat i över en månad + la upp ett par jeans åt Alex som också väntat pååtgärd ett längre tag. 
Just nu känner jag mig rätt så nöjd och belåten! (Åtminstone till i morgon, när strykhögen säkerligen börjar fyllas på igen)


Paket

Jag älskar att få paket! Idag hämtade jag ett fint bokpaket från adlibris. Nu väntar jag bara på att Jonny ska komma så det kan öppnas. (han har också beställt så då måste han få vara med vid öppningen) Jag längtar!!!


Läxläsning

Om Alex la ner en tiondel av sin fritid på att läsa läxor tror jag att det skulle kunna bli något stort av den "pojken". Som det är nu lägger han väl i bästa fall ner ½ -1 timme på att plugga inför ett prov. Då krävs det en hel del tjat + att man glatt ställer upp och förhör.
Just nu är det många prov som ska genomföras före höstlovet, matte, el-lära, samhällskunskap + ett arbete i media som ligger efter.
I kväll har han säkerligen offrat 40 minuter av sin dyrbara tid på plugg. Håller tummarna att han (vi) åtminstone ska åstadkomma ett G!


Sköna söndag

Idag har det varit en sån där härlig, lugn och skön söndag. Låg och tittade på TV innan morgonpromenaden med Elly. (ibland är det bra att hon är morgontrött) Sen har jag mest legat och myst och läst på soffan. Nu ska jag snart gå över till Jonny, som seden är på söndagar,och se "Morden i Midsomer" eller "Miss Marple". Dessutom slipper det bli bråk med sambon som vill ägna söndagskvällen åt sporten på TV.Så här har största delen av dagen varit tillbringad.


Dilemma

Jag är hemma i helgen och inte i stugan, beroende på att Alex skulle på fest och då vill jag kunna vara backup här hemma om det skulle hända något.
Ett dilemma som förälder är om man ska låta sina ungdomar dricka alkohol före de är 18. Egentligen önskar man att man aldrig ska behöva ta ställning, men sanningen är nog att de flesta börjar dricka före tillåten ålder. Jag har valt att tillåta mina barn att dricka under vissa förutsättningar. Jag ska ha vetat om det, kunnat få tag i dem på telefon och hämtat hem dem. Faktum är, att det fungerat bra för oss. De har alltid varit anträffbara och de har även ringt om de blivit för onyktra och velat bli hämtade. För mig känns det ändå skönt att det har varit så, även om jag inte tycker att det kanske är rätta vägen att välja. Samtidigt så tror jag att de skulle ha druckit fastän jag förbjudit det och då kanske de inte skulle vågat ringa hem om de blivit för fulla.
Svår fråga, men snart är alla 18 år och då får jag släppa det dåliga samvetet om jag gjort rätt eller fel.


Dåligt humör

Oftast ser jag ljust på tillvaron men idag känns det verkligen nattsvart. Redan när väckarklockan ringde 5.30 och jag tittade ut genom fönstret var det beck svart och dessutom blötsnö och blåst. Inte skön morgonpromenad trots regnställ och varmt under.
Stressigt på jobbet, många saker som ska göras utöver det "vanliga". ( Men NK-lektionen med lukt och smak var kul)
Slutade tidigt, vid 3-tiden och tänkte må gott själv ett tag, men icke det, icke! Det blev att sitta i telefon i stället. Min internet-dosa var paj och jag hade fått påminnelse om blodprovtagning. Alltså samtal till både bank och vårdcentral + ett par privata samtal som var nödvändiga. Dessutom går det fortfarande inte att logga in på internetbanken så det innebär att jag måste in på banken i morgon. 
Jonny har min kamera så jag kan inte ta kort, Alex är totalt ointresserad av skolarbetet, vilket också gör mig irriterad. Jag är trött, sur, less och gnällig! (Och godissugen!)
Skit samma! I morgon är en annan dag! :)


Normal tillvaro igen

Nu har det börjat lugna ner sig efter hemkomsten från Österrike. Kajsa och Markus har anlänt till Piteå och installerat sig i vårt hus. Jag har börjat komma igång med jobbet efter ledigheten. Det vill säga, nu börjar det mesta återgå till normaltillstånd. 
Idag är Kajsa och hennes nytillskott  Charlie + Ängla här eftersom det är husvisning i Svensbyn och Markus jobbar till 23.00. (jag tror ändå mest att hon vill vara här för att hon inte fått internet till svensbyn än)Kaja och KajsaCharlie verkar trivas i min fruktskål.