Tack Kajsa!

Måste bara tacka Kajsa som har designat min blogg! Jag sa hur jag ville att den skulle utformas och hon gjorde den precis som jag ville men mycket finare!

Barnfamiljer!!

Jag måste få klaga lite på barnfamiljer. Inte för att jag egentligen har något emot barnfamiljer, men ibland undrar jag om de inte förstår att andra kanske vill ha lite lugn och ro.
Jag och sambon tänkte nämligen få lite lugn och ro en sista gång innan han börjar om att jobba. Vi bestämde att åka ut med båten till något trevligt ställe där vi kunde känna lugnet, fiska, ta en öl, grilla och mest bara mysa på. Sagt och gjort vi packade ihop grejor och hund och drog iväg. Hittade ett fint och lugnt ställe vid Fingermanholmen där vi tog iland och gjorde oss hemmastadda. Sambon tog en recognosering på ön (letade en cash) och jag och hunden lade oss på bryggan och solade. Precis när jag slumrade till så kommer en båt och lägger till vid bryggan och ut hoppar tre glada barn och förstör friden! Alla som har hund vet att om det finns barn så är det hur roligt som helst för en ett-årig golden retriever. Allra helst om man varit sjuk och egentligen ska ta det lugnt. Kan tala om att det var full rulle på både barn och hund! (måste i alla fall få tillägga att Edvin, Robin och Felicia var hur rara som helst, vi blev värsta kompisar!) Det kom då fram att de också skulle sova över där på den lilla plätt som faktiskt var våran!!!!
Sagt och gjort, efter en kort diskussion bestämde vi oss för att leta upp ett nytt lugnt ställe. Klockan var rätt så mycket, så stranden där det brukar vara mycket folk och som är jättefin var nu alldeles öde och tom. Det passade ju oss perfekt, så vi tog iland på ett nytt ställe. Nu får vi då åtminstone vara ifred till imorgon tänkte vi och började förbereda oss på god middag och en kall öl. Vad händer då? En barnfamilj kommer precis in bredvid oss! Tilläggas kan sägas att det finns ca 700 m ledig fin strand att ta iland på och de kommer 20 m från oss!!!
Då blev vi riktigt sura! Det var bara att packa ihop igen och dra iväg. Hittade slutligen ett ställe vid Tingsholmen där vi ÄNTLIGEN fick slippa dessa barnfamiljer. Vi kunde mysa på, hunden blev inte stressad och allt var frid och fröjd.
Men jag frågar mig verkligen, hör det inte lite till god ton att man ändå ska få ha lite "space" omkring sig!
I alla fall så blev slutet gott på vår sista tältnatt och vi hade det så gott!

PANIK

Jag har panik! Har insett att jag inte kommer att hinna allt som jag tänkt hinna med under sommarlovet! Läsa, sova, sticka, umgås med vänner, fiska, tälta, ägna mig åt mamma, promenera, träna hunden, vara med barnen, dricka vin, mm. Jag vill ha 8 sommarlovsveckor till!!!!! (minst!)

PDOL

Det blev en väldigt lyckad PDOL-kväll. (höll till och med på att missa bussen hem!) Lyssnade på gammal progg-musik som håller i alla tider. :) Träffade Gun-Mari, en gammal "rockbandskompis" från mellanstadietiden som övergivit Piteå för Stockholm. Det blev många gamla minnen och goda skratt. Finalen var ju förstås Eldkvarn, som den här gången uppfyllde alla mina förväntningar och mer därtill! Snacka om att de "gamla" fortfarande kan rocka!Underligt fenomen

Undrar vad man tänker på när man skaffar barn och djur? Man tror i sin okunskap att det ska skänka en lycka, när man skaffar dessa sällsamma varelser. Då tror man fel. Det visar sig ganska snart att de kräver massor av ens tid, de är inte alls så gulliga och rara, de ifrågasätter allt man säger och gör och de kostar dessutom massor av pengar. 
I sällsynta fall kan de vara trevliga, snälla och lydiga men det är inte ofta. Trots detta så är de ändå det bästa man har! Konstigt va?
Tänkte på det nu när vår hund Elly igår blev sjuk och fick vara inlagd på djurklinik i ett dygn. Fastän hon är odräglig och olydig just nu så var det inte roligt att ha henne borta. Samma sak med barnen, när de är borta så är man orolig över att det ska hända dem någonting och man längtar efter dem. 
Det här är verkligen ett underligt fenomen! Det är väl som någon vis sagt: "man saknar inte kon förrän båset är tomt".


Hej!

Nu har jag också fått en blogg :)